Witam,
W sklepie mi powiedzieli, że są jakieś dwa rodzaje, wcześniej miałem MANN tylko nie pamiętam o jakim numerze. Czy Mann W917/1 będzie dobry ew. Filtron OP 645? Rok 2001r.
Witam,
W sklepie mi powiedzieli, że są jakieś dwa rodzaje, wcześniej miałem MANN tylko nie pamiętam o jakim numerze. Czy Mann W917/1 będzie dobry ew. Filtron OP 645? Rok 2001r.
Dziś wymieniałem olej i filtr kupiłem filtron op645 i ja cenię ta firme bo ich filtry są dobre... Mam wersje 136 km ale to to samo...
[C
Zgadzam się filtron robi b. dobre filtry. A tak na marginesie co to za lakier twojej alfki pierwszy raz widzę coś takiego!!!
Co do stwierdzenia, że filtron robi bdb filtry to chyba mało trafne określenie. U nas na bazie, do 10 ciężarówek założono filtrony na olej, paliwo i powietrze to nie dość, że od razu zauważyłem większe spalanie to i mocy ubyło, przy czym w 3 ciężarówkach już przy 25 tysiącach filtry olejowe napuchły i totalnie się zapchały. Od tamtego czasu tylko Mann i nie chce widzieć żadnego filtrona...
jacek8, kolor standard tyle, że takie zdjęcieno niestety albo stety na te 10tyś. będzie Filtron, bo akurat nie mieli Manna + Millers XFD 5w40.
Jakosc filtra paliwa to wychodzi dopiero zimą...i takie cuda tylko w TGA wystepuja, bardziej kaprysnej ciezarowki nie znam... PS jak spalanie wam wzrasa to polecam plomby na zbiorniki i przewody zaplombować . Troszkę ciężko zes to porownał.. tira do osobowki... u mnie w miescie wszyscy na filtronach jezdza i cenią...
[C
Jest norma i każdy się jej trzyma więc na ten temat nie będę polemizował bo to nie to forum i nie ci ludzie, aczkolwiek mowa tu o Ivecach, Renaultach i Mercedesach aczkolwiek co do Man-a powiem krótko i na temat - może i ma problemy z filtrami aczkolwiek byle czego nie spali i byle krótko nie pojezdzi bo te silniki nawet nowe na CR będą latały dłużej niż choćby scanie V8, po za tym przystaw do siebie te same moce, te same pojemnosci z tym samym ładunkiem - Man nie ma sobie równych...
Teraz sie mi tak właśnie przypomniało ... do samej wersji 136km były chyba dwa rodzaje, a od tego z 150 sie na pewno już różniły
Kup w sklepie a nie w internecie to Ci dobiorą. Są 2 rodzaje tzn o 2 dlugosciach i to od producenta zależy . Filtron jest tym dluższym ale skoro w 136 wchodzi to w 140 tez bedzie ok bo te silniki się tylko" turbinami" róznią a reszta jest ta sama... Nie ma co panikować![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 27-06-2012 o 22:34 Powód: literówki
[C