A masz kolego komputer między zegarami? Te kilka alf bez "dużego" wyświetlacza między zegarami się pojawiło i one nie miały.
![]()
A masz kolego komputer między zegarami? Te kilka alf bez "dużego" wyświetlacza między zegarami się pojawiło i one nie miały.
![]()
Ostatnio edytowane przez oleksy00 ; 02-07-2015 o 06:58
Witam, mam normalny duży wyświetlacz a poziomu oleju jak nie było tak nie ma... Próbowałem odpinać aku ale nic to nie dało. Po włożeniu kluczyka pokazuje się tylko data i komunikat o wciśnięciu sprzęgła lub hamulca- opcjonalnie komunikat o niedostępnych czujnkach parkowania....
No to dziwne...ale jak dla mnie mniej stresujące. Mój czujnik potrafi pokazywać co 20 km o jedną kreskę mniej wzbudzając niepotrzebny stres, a potem ponownie maks. Więc kij mu w oko. Prawdopodobnie te czujniki produkuje jakiś europejski lub chiński badziewiak bo np w Moim 330i czujnik w połowie stanu zaczyna migać zółtą kontrolką.
gdzie sie miesci ten czujnik w jtdm?
Mój czujnik padł.... Umyłem go bo wariował i padł... Kupiłem nowy...
Witam wymieniłem czujnik na nowy i jest to samo podczas ruszania lub mocniejszego chamowania pokazuje brak oleju komunikat wyświetla się około minutę i znika ,poziom pokazuje poprawnie miał ktośtaki przypadek bo nie wiem czy wadliwy czujnik czy gdzieś problem jest indziej ?
Alfa 159 JTD 150 km ,chodzi o czujnik poziomu oleju taki długi wkręcany w miskę zielone gniazdo na wtyczkę.