Ktoś się orientuje co się składa na komplet webasta w 166? Może dzisiaj skoczę do pobliskiej wsi, znalazłem na tablicy, mają tam rozbitą 166 z webastem i innymi duperelami, tylko nie wiem co wykręcić żeby później nic nie brakowało :/
Ktoś się orientuje co się składa na komplet webasta w 166? Może dzisiaj skoczę do pobliskiej wsi, znalazłem na tablicy, mają tam rozbitą 166 z webastem i innymi duperelami, tylko nie wiem co wykręcić żeby później nic nie brakowało :/
wejdz w eper tam byly czesci rozrysowane, tylko pamietaj ze bylo same dogrzewanie silnika ori, jezeli jet to pelne webasto z programatorem to lepiej popytaj kogos kto to montuje
Napisz do Rafała albo Danusa. Danus robił przy webasto a Rafał rozkręcał i sprzedawał kompletne.
Webasto (najlepiej z całym mocowaniem), tłumik z przyłączem, wiązka, pompka paliwa, przewody paliwowe i wodne. Jeśli dokładane to jeszcze zegar z wiązką i ewentualnie pilot.
--
Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.
Dokładnie to co cytryn wymienił. Jak chcesz to mam jeszcze cały komplet na sprzedaż.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
Czy ktoś zakładał Webasto fabryczne ?
Ile jest z tym roboty ?
Ja przekładałem webasto do mojej 166 z takiej w której zakładali w salonie na życzenie klienta przed zakupem. Roboty było na jeden dzień jeśli ogarniasz 166. Mi zajęło trochę dłużej bo przerabiałem sterowanie i mam odrębne zasilanie do webasto. Ogólnie jak ori masz to polecam telestart. W mojej nie było pilota do telestartu i miałem tylko programowane zegarkiem. Ogólnie dawało rade bardzo dobrze ale z telestartem to całe ogrzewanie nabrało jeszcze większego sensu.
HSF3Design
Projekty, prototypowanie, wydruki 3D
NOCTUO - filamenty do druku 3D
email: duzepuzzle@gmail.com
mam:
Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
na części:
AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne
Telestart czyli ?
Zdalne włączanie. Fabrycznie w 166 webasto było tylko w postaci dogrzewacza automatycznego po odpaleniu auta. Programowalne i zdalne było montowane poza salonem
Właśnie bo nie napisałem. Ja mam webasto benzynowe z własną pompką cieczy. W połączeniu z sterowaniem nawiewami i podgrzewanym fotelem kierowcy, zimą wsiadasz do przyjemnego i ciepłego auta. Opcja oczywiście dla osób bez garażu. Fabrycznie było jeśli się nie mylę to tylko w dieslu i tak jak Marek napisał jako dogrzewacz po odpaleniu.
HSF3Design
Projekty, prototypowanie, wydruki 3D
NOCTUO - filamenty do druku 3D
email: duzepuzzle@gmail.com
mam:
Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
na części:
AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne