chyba boscha oryginalnie wchodziła, cena to od 250 do 400 zł. nie ogarniam bo co sklep to zupełnie inna cena O_o
numer cewki to 0 221 503 457 możesz sobie posprawdzać
chyba boscha oryginalnie wchodziła, cena to od 250 do 400 zł. nie ogarniam bo co sklep to zupełnie inna cena O_o
numer cewki to 0 221 503 457 możesz sobie posprawdzać
panowie taki mały offtop...
skąd mogę wziąć te wężyki do pompki spryskiwaczy ? przyszła mi dziś nowa pompka ale wg mnie te stare wężyki są do dupy i chciałbym kupić nowe...
- - - Updated - - -
PS
olej był zalany Lotos semisyntetic 10w40 (przynajmniej tak mi sie wydaje bo znalazłe puste opakowanie po ty oleju w bagażniku)
Tak czy owak chce go zmienić, dokonując tych wszystkich napraw. Jaki polecacie?
I trzecia sprawa... znalazłem w bagażniku płyn do chłodnic- DYNAGEL 2000... wymienić i to ?
I jak do jasnej cholery wymienia się wycieraczki w tym samochodzie ?ide zaraz do garażu zamontować tą pompke (jak tylko sie dowiem gdzie dostać te wężyki), chcce od razu naprawić (tak jak widać na zdjęciu opadła wycieraczka od kierowcy-chętnie przyjmę rady jak to wyregulować) i wymienić na nowe wycieraczki, ale z tego co pamiętam jak kupiłe samochód i chciałem wymienić wycieraczki to nie wiedziałem jak sie do tego zabrać i ostatecznie wymieniłem tylko pióro...
Ostatnio edytowane przez PawelRm ; 18-01-2013 o 15:52
Pisalem juz ze wezyki dostaniesz w ogrodniczym sklepie albo w niektorych motoryzacyjnych sklepach. To jest wezyk o srednicy wewnetrznej 5 mm albo na aukcjach allegro podawalem linki. A odnosnie wycieraczki to jak Masz oryginalne wycieraczki to tylko wymienisz pioro tak jak Pisales albo musisz kupic cale ramiona i wtedy bedziesz Wymienial juz cale wycieraczki. A jezeli Chcesz wyregulowac te wycieraczki co Masz teraz to scigasz zaslepke ze sruby plastykowa i kluczem nasadowym 13 odkrecasz przestawiasz wycieraczke nizej i Dokrecasz tam jest taki wieloklin przy mocowaniu przy podszybiu.
aj akurat przeoczyłem Twój post o ogrodniczym a tak myślałem że ktoś tak pisałjutro z rana podjade i kupie.
Wycieraczki juz dzięki Twoim radom są lepiej ustawione... troszke trzeba było podwyższyć od kierowcy a troche w dół od pasazerateraz jest idealnie. DZIEKI ZA RADE!!
co do oleju to byl zalany 13 tyś km temu MOBILE SUPER 10w40... już trzeba wymienić ????????
- - - Updated - - -
A jeżeli już trzeba wymienić to jaki olej polecacie do 1.7 boxer? i ile tam tego oleju wchodzi ? chciabym kupić taką ilość żeby mieć na dolewki jeszcze![]()
Ostatnio edytowane przez PawelRm ; 18-01-2013 o 20:17
Mowi sie ze wymiana oleju co rok albo 10 tysiecy. Wiec decyzja nalezy do Ciebie ale tak czy tak w najblizszym czasie pasuje wymienic a jezeli chodzi jaki to valvoline maxlife 10w40 bedzie dobry 5 litrow powinno wystarczyc wchodzi niecale 4 i litr na dolewki jezeli jest tak jak w 1.6 ale mozesz sprawdzic w instrukcji dokladnie.
Wymień na Valvoline MaxLife 10w40 i na pewno problem z głowy. Popatrz czy Ci gdzieś cieknie czy się poci i najlepiej przed wymianą przepłucz silnik, chociaż nie musisz za bardzo. Powiem tak: ja miałem mineralnym zalany więc przepłukać musiałem![]()
a jesli ja leje castrola 15w40 a chgciałbym tego max life? to musze płukac silnik w srodku?