Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Temat: Problem z odpaleniem po mroźnej nocy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Jednym zdaniem: człowiek na błędach się uczy. Tylko szkoda że zazwyczaj na własnych
    Bo jak to mówią mądrego od głupca poznasz po tym, że głupiec na swoich błędach się uczy a mądry na cudzych

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Co do paliw...
    Nie wiem czy premium są przereklamowane, czy nie. Wiem jedno, że nie ma dla mnie sensu udzielać odpowiedzi gdzie tankować np. Czarnemu, który mieszka jakieś 200 km ode mnie, bo to co ja wiem na temat paliw, które tankuję u siebie pewnie różni się znacznie od tego, co on ma u siebie. Jeśli ktoś mnie zapyta, gdzie zatankować w Oświęcimiu napiszę że na Statoilu przy Dąbrowskiego, w Kraku na BP przy Bora Komorowskiego,a w Gorlicach również na Statoilu (przynajmniej tak było dopóki się zapuszczałem w tamte rejony). Nigdy nie miałem problemów z tymi paliwami, nawet przy -15 czy mniej. Na Bliskiej zatankowałem raz (w miejscowości Alwernia - raczej odpada opcja zleżałego paliwa) i moja poprzednia 156 ledwo dojechała na tym paliwie pod Gorlice, nie mówiąc o tym, że spalanie wzrosło znacznie. Ale widzę, ze inni użytkownicy mają dobre doświadczenia z paliwami spod tego szyldu, wiec nie zamierzam się kłócić.
    Wniosek mojego wywodu jest taki. Znajdźcie sobie zaufaną stację lub dwie i tam tankujcie (do baku i kanistra), a będziecie mieli święty spokój.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Dziwne te Wasze rejony... u mnie w rodzinie tankujemy gdzie się da, tj. na wszystkich markowych stacjach- żadnych prywatnych, prócz stacji Pieprzyka. Diesel... benzynę... gaz- nigdy nie było żadnych problemów.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KrisB
    Auto
    Była AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Znajdźcie sobie zaufaną stację lub dwie i tam tankujcie (do baku i kanistra), a będziecie mieli święty spokój.
    Popieram w całej rozciągłości. Co prawda to pierwsza zima mojej Belli w Polsce, ale od jakichś 4 m-cy tankuję tylko V-power'a (któremu już się tu nieźle oberwało) na dwóch stacjach, gdzie przemiał jest bardzo duży i jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie odpaliła za pierwszym razem, choć nie zawsze spędza noc pod dachem. Mam nadzieję, że się to nie zmieni, bo póki co jestem bardzo zadowolony z tego paliwa