202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
kurde z daleka wyglada jak alfatex ale te male dziurki ktore widac na ostatnim zdjeciu byly chyba przy welurze.Nie wiem zglupialem
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Na 200% alfatex, wejdź na profil Ka-Ka, ma dokładnie taki, nawet w tym kolorze. Ja mam welur-dla porównania![]()
No właśnie Czarny, ja też jestem głupi, dlatego założyłem kiedyś ten wątek i nadal nie ma odpowiedzi czy różni się alfatex w 159 od materiałowej
Tu np na 100% jest materiałowa (Progression):
Tu zaś alfatex (Distinctive):
i nie widać tych dziurek, ale, tutaj:
Dziurki widać, a to też wersja distinctive, czyli to raczej jest również alfatex....
EDIT:
Evo: rocznik 2009, wiem, że fatalne, mam słaby aparat w telefonie, a zrobiłem w trakcie sprzątania przy pełnym słońcu, stąd taka jakość
Pozdrawiam
Najlepiej kupić skóre i nie mieć problemu : P
Jeden Pan w komisie powiedział mi, że alfatex od weluru można odróżnić przejeżdżając ręką po materiale.
Jeśli przejedziemy ręką i nic się nie dzieje czyli materiał ma taką samą barwę to jest to welur, natomiast gdy przejedziemy ręką raz z jedną stronę a raz w drugą i mamy inny odcień materiał to jest to alfatex.
Alfatex to podobno taka mieszanka alcantary z welurem, a alcantara ma takie dłuższe włókna które zmieniają odcień materiału w zależności od położenia.
Alfatex od weluru można odróżnić po wszytej metce "ALFATEX". Przynajmniej tak jest u mnie
Pozdro