Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Temat: Alfa 147 JTD - opinia

jakubz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    krótko i treściwie :
    prawda ? czyja ? poparta czym ? oględzinami czy może uzytkowaniem tegoż auta przez dłuższy czas ????

jeździłeś nie jednym ? ok
    iloma alfami ?

.....

- - - Updated - - -

p.s
    oglądałem kilka vw , kilka mazd , kilka hond - nie jeżdziłem żadną = nie pozwolę sobie na opiniowanie tychże bo gooowno o nich wiem tak na prawdę

- - - Updated - - -

stare powiedzenie - ja nie miałem ale kolega szwagra co miał córkę co miała chłopaka co miał brata co jego tata miał kolege .........
    ..
    ...
    ...
    ..
    ...
    .....
    miał alfe i ona mu się popsuła

i proszę o więcej ...
    sluchaj kazde auta sie psuja... nie wiem jak Ci to wytlumaczyc... ogladalem naprawde dobrze doinwestowane alfy a nie pierwsze lepsze szroty z allegro i w kazdej byla jakas dosc powazna wada zwiazana z konstrukcja tego auta a nie wynikajaca ze zlego uzytkowania... gdyby ludzie tak dbali o golfy jak np fani alfy o swoje 147 to nie ma porownania czlowieku, moze golf jest brzydki moze ma gorsze wlasciwosci jezdne ale jest 10x bardziej pewnym samochodem niz 147 i nie naraza na niepotrzebne naprawy, dyskusja do niczego nie prowadzi ja sie chcialem dowiedziec swoje i to zrobilem, nie bede chodzil wszem i wobec i opowiadal ze alfa to zly samochod ale jednak legendarna juz opinia o awaryjnosci niestety nie wziela sie z powietrza, w kazdym stereotypie jest troche prawdy

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no i ja tylko proszę / błagam o powielanie tychże pierdół

przez to właśnie mogę sobie kupić tak awaryjną alfę z młodszego rocznika z lepszym wyposażeniem itd
    niż te inne ( mniej awaryjne - wg innych )

dla mnie takie pierdoły kogoś kto nigdy nie miał znaczą tyle co nic :-)

- - - Updated - - -

p.s.
    możesz opisać te wady konstrukcyjne alfy o których to piszesz ?
    nawet biorąc pod uwagę tylko te które widziałeś

bo teraz to nie wiem :
    czy ja nie widziałem czy się przede mną tak kurna pochowały te wady że kolejne autko to też na 100% będzie ta awaryjna alfa z wadami fabrycznymi/ konstrukcyjnymi które to spędzają sen z powiek
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 25-01-2013 o 10:59

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kamienica, Paczków, Opolskie
    Auto
    ar 166

Domyślnie

w alfach nie ma żadnej filozofii wszystko jest proste do naprawy Jak się dba to nic się nie sypie

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie pierdziel - twoja też ma wadę konstrukcyjną

tylko ty o tym nie wiesz

Użytkownik Alfa i Omega Avatar largo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 147 1,9 jTD 2004r 154 KM (fabr 115KM)

Domyślnie

Tylko za różnicę w cenie (jak ja szukałem swojej to różnica między alfą 147 a golfem IV wynosiła 8 kPLN!) można wstawić nowe zawieszenie z PU i jeszcze kasa zostanie na inne "legendarne" usterki.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kamienica, Paczków, Opolskie
    Auto
    ar 166

Domyślnie

umnie wszystkie alfy maja wadę konstrukcyjną wszystkie przyjeżdżają z obcietym tyłem

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    AR 147 1,9 JTDM

Domyślnie

Czytam, czytam i o co tu chodzi pytam? Alfę trzeba kochać i już. Przed rokiem rozpoczęłam poszukiwania mojej, wszyscy mi odradzali, ale nikt nie wspominał o wadach konstrukcyjnych (chyba, że moja miłość do tego auta nią jest). Po połrocznych poszukiwaniach mam wymarzone autko, nie obyło się bez naprawy po miesiącu użytkowania (turbina). Ale nie dziwię się, kobitka, od której kupiłam w ciągu tygodnia (między pierwszymi oględzinami a zakupem) dwa razy lekko ją przytarła (do wypolerowania). Więc wyobrażam sobie, jak "używała" silnika. Oddałam auto w ręce dobrego mechanika i cieszę się niesamowitymi wrażeniami z jazdy już pół roku. O auto dbam na bieżąco, dostaje wszystko, co najlepsze. Od wielu lat jestem kierowcą, jeździłam wieloma autami różnych marek, Alfa jest niepowtarzalna i można na nią wydać każde pieniądze, ale trzeba ją kochać a ona odwzajemi tę miłość. Mój własny mąż, który kategorycznie był przeciwny zakupowi Alfy, jest pod wielkim wrażeniem i chwali auto. Kolego jakubz, po co w ogóle zastanawiasz się nad Alfą? Widać, że nie jesteś fanem. Po prostu kup jakikolwiek "dupowóz" i nie wkurzaj ludzi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar śmigacz
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6 TS 105 KM, Alfa Romeo Mito 1.4 105 KM

Domyślnie

To prawda że Alfy są dobre dla pasjonatów i nie powinny być kupowane przez typowych Kowalskich "bo są tanie". Obiektywnie patrząc mają same wady: ciasne wnętrze, mały bagażnik, delikatne zawieszenie, wymagają troski i nie cierpią druciarstwa. Dla przeciętnego Polaka to zupełna porażka. Ale dla kogoś kto kocha samochody, ceni w nich styl, piękno, przyjemność z jazdy i nie liczy każdej zużytej kropelki paliwa i złotówki wydanej na części Alfa może być świetnym wyborem. Jak ktoś chce tylko przyrządu do jazdy to niech omija Alfy z daleka...

jakubz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał śmigacz Zobacz post
    To prawda że Alfy są dobre dla pasjonatów i nie powinny być kupowane przez typowych Kowalskich "bo są tanie". Obiektywnie patrząc mają same wady: ciasne wnętrze, mały bagażnik, delikatne zawieszenie, wymagają troski i nie cierpią druciarstwa. Dla przeciętnego Polaka to zupełna porażka. Ale dla kogoś kto kocha samochody, ceni w nich styl, piękno, przyjemność z jazdy i nie liczy każdej zużytej kropelki paliwa i złotówki wydanej na części Alfa może być świetnym wyborem. Jak ktoś chce tylko przyrządu do jazdy to niech omija Alfy z daleka...
    widzisz smigacz przynajmniej piszesz cos z sensem piekno i styl - potwierdzam, przyjemnosc z jazdy ? zupelna przecietnosc jak dla mnie. najgorsze jest wlasnie to, ze niczego z takiego forum sie nie dowiesz bo kazdy bedzie zachwalal swoja marke i tyle, kiedys dawno dawno temu mialem cieniasa swoj pierwszy samochod i ludzie tez probowali mi wmowic, ze to limuzyna, takze polecam zejsc na ziemie. znajomy tez kupil sobie 156 w jtd 2 lata temu za 20 tys zl. jechalem z nim raz, cos stuka puka, elektryka mu siadla, najpierw tez zachwalal pod niebiosa a teraz mowil cos o sprzedazy tylko , ze nie wiem czy mu to ktos wezmie za 13 tys...

Użytkownik Ogier Avatar dewos
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    147 JTDm 2006r

Domyślnie

chciałes opini ludzi z tego forum to masz wejdz na inne forum jakiejs marki bedziesz mial to samo kazdy swoje chwali i koniec. Powiem krotko jak dbasz to masz a jak potrzebujesz wolu roboczego to tylko tutaj czas tracisz. Magia alfy polega na tym że jak trafisz ladny zadbany egzemplarz to wszystkie te twoje "konstrukcyjne wady" zejda na dalszy plany Alfa to samochod z dusza a nie kolejny szary smutny pojazd te samochody mowia i jak to wloszki bywaja kaprysne ale daja w zamian cos czego taki golf ci nieda wyjdziesz zobaczysz i sam sie usmiechniesz. A jak powiedział kiedys Clarkson "nie można być prawdziwym fanem motoryzacji nie mając nigdy alfy romeo" A wiesz dalczego? bo tego samochodu nie kupujesz glowa tylko sercem.

Jak dla mnie temat zamknąć bo jesli chcialbys kupic alfe juz bys to zrobil a nie szukal pretekstow
    Ostatnio edytowane przez dewos ; 26-01-2013 o 21:04