Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Temat: 156 alfa romeo 1.6 TS lpg sekwencja 1998 r dymi ;/

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Nie napadajcie na kolegę, bo pierwsza AR kupuje się "oczami". Przerobiłam temat brania oleju na swojej poprzedniej alfie (1,8 TS z Lpg). Ja osobiście remontu silnika nie polecam, bo zrobiłam remont, a i tak brała dalej 4l na miesiąc przy 2 tyś km/mies. Jeśli masz kasę wymień silnik, o ile oczywiście przyczyna leży w dramatycznym stanie silnika. Czasem i za psie pieniądze uda się coś fajnego kupić, więc główka do góry, może nie jest tak tragicznie jak opisujesz.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał AlfaFAN Zobacz post
    Ciekawe czy Ty kolego byś przyjął auto po tym jak ktoś je przez półtorej tygodnia katował... bo ten filmik wyżej o tym świadczy(zimny silnik i po obrotach)...
    Ja przyjąłem po tygodniu... gość od początku miał problemy ze swoja kobietą (bo 'za małe' a miała dziecko 10-letnie już, a to GTV była). Odliczyłem mu 700zł (100zł dniówka) i wziąłem, bo wiedziałem, że nic mu nie dolega i sprzedam dalej

Mało tego... na umowie chciał niższą kwotę niż dał... tu też byłem górą, gdybym tylko chciał

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Morbob Zobacz post
    Nie ma tu znaczenia ile kosztowało auto. Sprzedający ma obowiązek poinformować kupującego o stanie rzeczywistym pojazdu. Jeśli zataił informacje to można ubiegać się o swoje.

To, że kolega raz do filmiku przegazował auto to chyba nie znaczy, że zajechał silnik, prawda?
    Nie ma znaczenia - to prawda. Ale na umowie często teraz jest zapis: kupujący zapoznał się z rzeczywistym stanem bla bla bla i nie będzie wnosił roszczeń i nierzadko może sprzedającego za przeproszeniem cmoknąć jeśli tylko tamten zechce. Niestety, ale tak już jest. Poza tym nie zawsze też wady sa 'widoczne' i sprzedający (jak i kupujący) mogą o nich nie wiedzieć, a sprzedający zawsze może powiedzieć, że 'druciarstwo' odwalił jego poprzednik.

Zresztą sam to odczułeś - niestety - na własnej skórze ;/

A co do przegazowania do filmiku - BEZ JAJ PANOWIE, BEZ JAJ ... Jakie katowanie ? Pokazanie problemu widocznie tego wymagało...

Użytkownik Romeo Avatar Morbob
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Wrocław
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Odczułem, bo to moje pierwsze auto i średnio wiedziałem co robić. Teraz podabym go do sądu, wynajął rzeczoznawce i sprawę miałbym wygraną, bo silnik w samochodzie podł po zrobieniu 100km od zakupu.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Wiem wiem ;/

karolek1992
    Gość

Domyślnie

Witam serdecznie alficzką zrobiłem jakieś około 1500km no i olejek jak piła tak popija znalazłem tańszy olej i tak leję co ileś żeby było ciągle na maximum dziś zakupiłem pierścienie tłokowe na każdy tłok firmy Goetz kompletuję po woli części kupię uszczelke pod głowicę uszczelniacze uszczelki klawiatury itd . I za parę miesięcy oddam do mechanika do naprawy .To co słychać taki niby sounds tdi to wariatorek . Autko na razie póki co jeździ mam do was koledzy pytanie czy muszę robić planowanie głowicy ? jak uszczelka jest ok ?

Mieszka w
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Jak robisz remont to rób porządnie. Inaczej to nie ma sensu, bo za jakiś czas znowu coś wyjdzie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał karolek1992 Zobacz post
    koledzy pytanie czy muszę robić planowanie głowicy ? jak uszczelka jest ok ?
    Jak masz dobre oko to ocenisz po demontażu .
    Chociaż to koszt nie wielki.
    Ostatnio płaciłem 30zł ale sam znalazłem tokarza i sam zawiozłem.
    Moja Bella

karolek1992
    Gość

Domyślnie

znajomy ostatnio robił remont octavi 1.6 8v i planował głowice i wymienili mu oni uszczelniacze koszt 120zł RADOM i coś mi mówił ze przy 16v większy koszt ?

Mieszka w
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Za Nubirę 1.6 16v wyszło 200zł.