Ale klima odpala wentylator![]()
Była: 156 1.9JTD SP3
Przepraszam za offtopa , ale chwalenie się takimi dziurawymi chłodnicami równoznaczne jest z przyznaniem się do tego, jak bardzo ma się w dupie stan techniczny samochodu.
CHłopie auto kupiłem 2 ,5 roku temu i z racji tego ,że nic się z temperaturą nie działo to nie miałem powodu zaglądać pod wentylatory . To nie jest pokrowiec siedzenia który widać po otwarciu drzwi z daleka . Z jednej strony jest chłodnica klimy a z drugiej wentylatory zasłaniają ( tymbardziej ,że akurat wydmuchane lamelki były z dołu ) . Co do stanu technicznego to w moim przypadku moge się mierzyć nawet z autami o połowe młodszymi od mojej bo wsadziłem w nią krocie i obecnie większość częsci jest z lat 2012/13 . Więc uwagi na temat stanu itd . troche nie trafne . To tak jakbyś miał przewidzieć ,że łożysko się sypnie a go nie słychać .
- - - Updated - - -
PS. A ty zaglądasz co tydzien do dolotu z turba czy nie puszcza oleju???Bo jak ci się sypnie turbo to będzie jeno znaczyło ,że masz gdzieś stan techniczny pojazdu![]()
Coś z tymi chłodnicami jest bo moja też była w nienajlepszym stanie, z tym ze u mnie jeszcze delikatnie uciekał płyn (200-300ml na 5 tyś) i od spodu (z kanału) widać było nalot z płynu. Przy wyciąganiu połowa żeberek się wysypała...
W zamian poszła chłodnica Valeo kupiona w lokalnym sklepie "na promocji" za 230zł.
I tak jak u poprzedników stara chłodnica działała dobrze, i gdyby nie ten ubywajacy płyn chłodzący to nie zauważył bym że się coś dzieje.
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Oj tam cieszcie się, że wymieniacie stare bo ja w mojej belli od stycznia już miałem 2 chłodnice wkładane i 3 tygodnie temu wymieniłem znowuCzyli w tym roku już w belli siedzi 3 nowa chłodnica
![]()
Ostatnio edytowane przez Ka-Ka ; 10-07-2013 o 12:57
Minęło kilka dni od zakupu i z chłodnicy cieknie ale co się dziwić,16 lat to baaardzo długo wytrzymała. Szkoda że dziś w IC w Warszawie nic ciekawego nie mieli (podobno). Rozumiem że najlepiej ori ale nie koniecznie.