Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Temat: Chłodnica AR 156

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Pewnie nic bo włączona klima zbija temperaturę
    Pewnie nie masz racji bo klima dodatkowo obciąża silnik to jak ma zbijać:>Zbije ci w środku auta ale nie pod maską.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Ale klima odpala wentylator
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał creaf Zobacz post
    Ale klima odpala wentylator
    No własnie
    [QUOTE=NightDay;1222757]Pewnie nie masz racji bo klima dodatkowo obciąża silnik to jak ma zbijać: ale nie są to extremalne obciązenia tylko parę koników

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Przepraszam za offtopa , ale chwalenie się takimi dziurawymi chłodnicami równoznaczne jest z przyznaniem się do tego, jak bardzo ma się w dupie stan techniczny samochodu.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Przepraszam za offtopa , ale chwalenie się takimi dziurawymi chłodnicami równoznaczne jest z przyznaniem się do tego, jak bardzo ma się w dupie stan techniczny samochodu.
    CHłopie auto kupiłem 2 ,5 roku temu i z racji tego ,że nic się z temperaturą nie działo to nie miałem powodu zaglądać pod wentylatory . To nie jest pokrowiec siedzenia który widać po otwarciu drzwi z daleka . Z jednej strony jest chłodnica klimy a z drugiej wentylatory zasłaniają ( tymbardziej ,że akurat wydmuchane lamelki były z dołu ) . Co do stanu technicznego to w moim przypadku moge się mierzyć nawet z autami o połowe młodszymi od mojej bo wsadziłem w nią krocie i obecnie większość częsci jest z lat 2012/13 . Więc uwagi na temat stanu itd . troche nie trafne . To tak jakbyś miał przewidzieć ,że łożysko się sypnie a go nie słychać .

- - - Updated - - -

PS. A ty zaglądasz co tydzien do dolotu z turba czy nie puszcza oleju???Bo jak ci się sypnie turbo to będzie jeno znaczyło ,że masz gdzieś stan techniczny pojazdu

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    BMW E46 330i

Domyślnie

Coś z tymi chłodnicami jest bo moja też była w nienajlepszym stanie, z tym ze u mnie jeszcze delikatnie uciekał płyn (200-300ml na 5 tyś) i od spodu (z kanału) widać było nalot z płynu. Przy wyciąganiu połowa żeberek się wysypała...

W zamian poszła chłodnica Valeo kupiona w lokalnym sklepie "na promocji" za 230zł.

I tak jak u poprzedników stara chłodnica działała dobrze, i gdyby nie ten ubywajacy płyn chłodzący to nie zauważył bym że się coś dzieje.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Oj tam cieszcie się, że wymieniacie stare bo ja w mojej belli od stycznia już miałem 2 chłodnice wkładane i 3 tygodnie temu wymieniłem znowu Czyli w tym roku już w belli siedzi 3 nowa chłodnica
    Ostatnio edytowane przez Ka-Ka ; 10-07-2013 o 12:57

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Mając 100 st na blacie to wentyl chodzi cały czas.To co włącza wam się trzeci tak?Ciekawe...Nie ulega kwestii musi być ORI chłodnica lub jakiegoś renomowanego producenta ,tak samo jak jest z wahaczami ,przepływomierzami i innymi rzeczami do alfy które niestety muszą być bdb jakościowo by był efekt

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał NightDay Zobacz post
    Mając 100 st na blacie to wentyl chodzi cały czas.To co włącza wam się trzeci tak?Ciekawe...Nie ulega kwestii musi być ORI chłodnica lub jakiegoś renomowanego producenta ,tak samo jak jest z wahaczami ,przepływomierzami i innymi rzeczami do alfy które niestety muszą być bdb jakościowo by był efekt
    Ja dziś na A4 -200km/h w południe ( gorąco ) i temperatura ponad 92 stopnie bo pierwszy tylko się załączył . Co do orryginałow to jestem sceptycznie nastawiony zwłaszcza po tym jak koledze ori wachacze wytrzymały 10tkm. Ori nie ori klupane w Chinach .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nowy156
    Mieszka w
    Wwa (WX)
    Auto
    Golf 4 SDI :)

Domyślnie

Minęło kilka dni od zakupu i z chłodnicy cieknie ale co się dziwić,16 lat to baaardzo długo wytrzymała . Szkoda że dziś w IC w Warszawie nic ciekawego nie mieli (podobno). Rozumiem że najlepiej ori ale nie koniecznie.