Jeśli to oryginalny oryginał to pewnie najdłużej. Ale kosztuje tyle ile płaciłem 3 lata temu za zamiennik![]()
Jeśli to oryginalny oryginał to pewnie najdłużej. Ale kosztuje tyle ile płaciłem 3 lata temu za zamiennik![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Właśnie Dlatego się zastanawiam czy kupować ten oryginał czy coś innego.
Ale jak coś innego to jakiej firmy najlepiej nie chce za 10-20 tys. Ponownie wymieniać.
http://allegro.pl/lemforder-lacznik-...693135494.html
Przed chwilą kupiłem te. Lemfordera używałem do tej pory przy innych autach i się nie zawiodłem, mam nadzieję że tu będzie podobnie.
Nie wiem czy oryginalne ale wyjąłem dolne magneti marelli ale był też znak fiat lancia Założyłem sidem .Na razie po 10 tys jest ok a gdzieś słyszałem że z powodzeniem regenerują wahacze ma ktoś namiary bo starych nie wywaliłem.
Witam,
mam spory problem z moim zawieszeniem po wymianie kompletu sprężyn na Eibachy Pro Kit
Otóż od kiedy wymieniłem oryginalne sprężyny na zestaw Ededykowany do 2,4 SW - EIBACH E10-10-005-04-22 , słyszę głuche stuki w zawieszeniu przednim.
W szczególności przy najeżdżaniu / zjeżdżaniu z progów zwalniających, przy mocniejszych przechyłach karoserii (np.szybki zjazd z ronda).
Ja i mój mechanik Grzesiek już nie mamy pomysłu co może być przyczyną.
Wymieniane było:
- wahacze dolne ( lało się z poduszek) - brak poprawy,
- wahacze górne ( uszkodzone przez warsztat wymieniający sprężyny) - 3 dni ciszy i nadal to samo
- poduszki amortyzatorów - 1 dzień radości,
- łączniki stabilizatora - brak poprawy,
pozostały jeszcze gumy stabilizatora ale niestety nie występują one oddzielnie tylko z całym stabilizatorem za 540 zł
jak żyć, no jak żyć ...![]()
Na postoju, na zgaszonym silniku popompuj trochę przód samochodu. Jak będzie skrzeczeć/ strzelać to znaczy, ze gówniane wahacze górne.
Ja tak miałem po wymianie górnego prawego... w końcu regeneracja oryginału zamiast chu**wych zamienników przyniosła spodziewany efekt.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
na postoju brak jakichkolwiek niepożądanych głosów, nawet z niewielkiej odległości szybko opuszczana alfa nie wydawała żadnych odgłosów.
Na szarpakach również nic nie wychodzi![]()
No... to może półosie z przegubami trzeba sprawdzić?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Półosie wykluczamy,
wczoraj szukając dźwięku stetoskopem , najgłośniej dochodził z samej sprężyny i amortyzatora ale badanie amortyzatorów potwierdziło że są w doskonałej kondycji
Zonk...
Sprawdzałeś końcówki drążka kierowniczego? To chyba ostatni element na Twojej liście, który może stukać.
PS. Ja walczę ze stukaniem w tylnym zawieszeniu w Astrze. Jest proste jak budowa cepa, podmieniłem już wszystko, a mimo to nadal stuka... głównie w momentach gdy auto się przechyla. Także temat rzeka![]()
Ostatnio edytowane przez magil ; 07-09-2016 o 12:04
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10