Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Temat: Stacja LUKOIL

adamodg
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    Cytat Napisał adamodg
    ale rower musiałes kupić
    pożyczyłem rower od kumpla i jadę bez trampek :mrgreen:
    to sie kurna przeziębisz i wydasz troche kasy na lekarstwa :mrgreen:
    a ja dalej w tych swoich trampkach hartuje organizm i choroby mi nie straszne DD
    a moje lekarstwo ( <piwo> ) to tylko jakieś 2,70pln DD

Kosiar
    Gość

Domyślnie

nie wydam bo się lecze domowymi sposobami

adamodg
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    nie wydam bo się lecze domowymi sposobami
    czyli jednak moje na wierzchu - domowe sposoby czyli grzane piwko :mrgreen:
    EOT

Siafal89
    Gość

Domyślnie

ja ostatnio zalałem na shellu paliwko V-power za 3,78 zawsze leję na shellu ;]

RAQ
    Gość

Domyślnie

To jeszce tansze rozwiazanie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Cytat Napisał banita
    hehe znajomy ma styczność z cysternami które śmigaja po paliwo no i do rozlewni paliw ORLENU przyjeżdżają wszystkie od LUKOIL po SHELL ... z tego co się orientuje to importowane są jedynie paliwa Vpower i to super extra z BP a te zwykłe 95-98 itd... to jedna rozlewnia idzie w ruch :mrgreen: ja osobiście tankuje różnie czasem Shell czasem Lukoil i Neste i nie narzekam ostatnio na nesty z rabatem za płacenie karta -5gr na litrze płaciłem 3.60 za pb95
    Jeśli chodzi o okolice Olsztyna to gadałem niedawno z gościem który przywozi paliwo na STATOIL (tam pracuję) i mówił mi właśnie że wszystkie paliwa w Olsztynie są z jednej rozlewni w Łęgajnach, tylko ORLEN ma swoją wachę z Płocka. Dlatego ja kupuję na małej, niefirmowej stacji ze znajomą obsługą (wiem od nich że paliwo jest OK), a paliwo zawsze grosz tańsze niż na NESTE obok I jeszcze wielki transparent: TANKUJĄC NA POLSKIEJ STACJI DAJESZ PRACĘ! heheh

pozdrawiam//rooshyo

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Jeśli chodzi o Lukoil mam tylko dobre wspomnienia - gaz bez zarzutu, w bardzo dobrej cenie.
    Na Statoil niby nieźle, ale tankując regularnie na stacji na Dzikiej filtr gazu zapchał mi się zdecydowanie zbyt szybko. Do benzyny raczej nie miałem żadnych zastrzeżeń (lałem zwykłe 95).
    Shell dobry gaz, ale cena niekoniecznie...
    BP, gaz chyba nieznacznie ustępuje jakością, cena podobna jak Shell i Statoil...
    Na Orlenie unikam tankowania, kiedyś "nalali mi" 2l gazu więcej niż wchodzi do zbiornika, a jakość gazu raczej mizerna, z resztą np. Auchan przestawił się na gaz z Gaspolu (polgazu?), zamiast Orlenowskiego.
    Parę lat temu gaz tankowałem u gościa na terenie stacji Neste (przy Armii Krajowej 10), bo mieli tani i naprawdę dobry gaz (lepszy niż Statoil Dzika), ale było minęło, teraz leją jakiś shit, auto pali ok. 1l więcej na setke...

Obecnie najchętniej tankuje na Auchan i Carrefour oraz Lukoil

Ps. Jeśli chodzi o benzynę i gaz to polecam zdecydowanie Lukoil, ale z ropą może być różnie - bowiem jeśli szmuglują swoją ropę na lewo, to może nie do końca spełniać parametry UE. Ale więcej na temat ropy nie powiem, bo się klekotami nie interesuję

RUDA
    Gość

Domyślnie

Moja lalka jezdzi od poczatku na lukoilowskim dieslu - tyle ze z kanistra zza wschodniej (rosyjskiej) granicy - tam takuje sie sluzbowy ubot meza i dodatkowo kupuje dla alfy (1,78 zl w przeliczeniu za litr :? :mrgreen: ). Jezdzi na tym jak szatan. Ostatnio musialam jednak dolac przed obornikami na orlenie ,bo mi nie styknelo. Maskara - jakby sie mulu opila, a kopci koszmarnie jak na oleju po frytach- co na lukoilowskim sie nie zdzaza Z niecierpliwoscia czekam na dostawe swiezego w niedziele - bo silnika szkoda. Jak juz faktycznie na miejscu mi nie starcza tego co mam w deputacie tygodniowym :wink: to jade tylko na shell po vpowera. Jednym slowem polecam lukoila. Dla ciekawosci - dzis cena diesla na orlenie w Koszalinie - 3,97 :shock: to gdzie tu do cholery najdrozsze paliwo???

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał RUDA
    Moja lalka jezdzi od poczatku na lukoilowskim dieslu - tyle ze z kanistra zza wschodniej (rosyjskiej) granicy - tam takuje sie sluzbowy ubot meza i dodatkowo kupuje dla alfy (1,78 zl w przeliczeniu za litr :? :mrgreen: ). Jezdzi na tym jak szatan.
    zgadza się,przy mojej podróży do Bułgarii zarówno rumuńska jak i bułgarska(w zeszłym roku wychodziłe po 3,20zł) ropka była zdecydowanie badziej efektywna niż np. z polskiej BP( :|

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Rozmawiałem z kierowcami co regularnie jeżdżą do Rosji i mówią że ich ropa jest znacznie lepsza niż polska. Mimo, że u nich stacja benzynowa może wyglądac tak, że wąż z pistoletem z ziemi wyłazi.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi