Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Bella stoi u blacharza - trzeba przed porządną zimą zrobić mały odprysk przy lewej przedniej lampie i pomalować zderzak bo poprzedni właściciel gdzieś się nim delikatnie otarł o kogoś.
Podjechałem na kontrolę zawieszenia, bo coś skrzypi na nierównościach z lewej strony. Niestety kontroler nie był wstanie stwierdzić co skrzypi, na szarpakach i opuszczając auto - nic nie słychać.![]()
U mnie to samo. Ostatnio na przegladzie facet powiedzial ze takim samochodem to az milo podrozowac, ale na tych wlasnie szarpakach itp nic nie bylo slychac, na wykresach ktore robili na przegladzie wszystko idealnie, ale jak skrzypialo tak skrzypi![]()
Wymieniłem olej na Mobil 10W-40 oraz filtr powietrza oraz oleju i korek spustowy
Ja wymieniłem wycieraczki szyby bo już były kiepskie i 2 oponki na przód nowe.
od 3 dni siedze w warsztacie i konserwuje swoja ukochana. Niby blacha ocynk ale dla pewności ze nic nie zerdzewieje lepiej prysnąć spód i środek progów. Przy okazji wymieniłem prawy reflektor(urwane mocowania), obdarte listwy na zderzakach po wcześniejszym właścicielu, nowy emblemat przód dla poprawy wizerunku;](stary dziwnym trafem był wyblaknięty), no i dzis czekam na nową twarz ukochanej (zderzak) gdyż mam odebrać od lakiernika (stary szlak trafił gdy spotkał się z owczarkiem niemieckim) a i jeszcze nowe kierunki, kratki zderzak i gril, żeby całość zacnie wyszła:]