ja mam 2,2 jts 10,2 miasto poza miastem 8,1 spalanie mojim zdaniem nie ma tragedji
Dodano po 2 minutes:
witam jezdze 2,2 jts 10,2 miasto poza miastem 8,1 spalanie mojim zdaniem ok![]()
ja mam 2,2 jts 10,2 miasto poza miastem 8,1 spalanie mojim zdaniem nie ma tragedji
Dodano po 2 minutes:
witam jezdze 2,2 jts 10,2 miasto poza miastem 8,1 spalanie mojim zdaniem ok![]()
Ostatnio edytowane przez janusz1410 ; 12-07-2014 o 19:38 Powód: Dodano
Te 10 to na jakim odcinku? Mógłbyś podać więcej szczegółów?
mi 9 komputer pokazuje 70% trasa
Hej,
właśnie mam podobny objaw. Myślałem, że to skrzynia biegów (zgrzytała niemiłosiernie), ale jest już po remoncie (wymienione łożyska) i jest cisza. Niepokoi mnie natomiast ten zgrzyt/stukot przy operowaniu sprzęgłem i gazem - odpuszczanie sprzęgła, dodawanie gazu (w szczególności zmiana 1 i 2, dalej jest cisza) Możliwości jest kilka niestety dlatego szukam, czy ktoś może miał podobne objawy.
walczę z tym ale bez rezultatów
wymieniałem krzyżaki w przegubach wewnętrznych, nie pomogło, nadal był luz na kielichach przegubów
wymieniłem niedawno poduszki silnika i skrzyni oraz dwumas i też nie pomogło
myślę nad wymianą kielichów przegubów wewnętrznych i mechanizmu różnicowego
kolega marti wymieniał półosie i pisał że stuki ustały http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1446586
a masz sam stuk czy również takie lekkie szarpnięcie ?
a luz na półosiach sprawdzałeś? tak jak ostatnio pisałem wymieniałem dwumas i poduszki i praktycznie zero różnicy, byłem ostatnio u kolejnego mechanika i wskazał na prawą półoś, lewą już wymieniłem przy wymianie dwumasu i poduszek bo znalazłem używkę w sensownym stanie i wg niego jest ok, teraz poluje na prawą, ciekawe czy od diesla podejdzie bo w eperze ma innym numer