Strona 54 z 311 PierwszyPierwszy ... 4444546474849505152535455565758596061626364104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Emenems
    Gość

Domyślnie

Może to dziwne, ale jednak nimi są. Tylko dość wysokie. Ponoć następna generacja Klasy A ma mieć normalne gabaryty (hatchback, długa maska, tylny napęd).

Użytkownik Ogier Avatar Fistasz
    Mieszka w
    Znin
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Niech i ta bedzie chociaż dla mnie to blizej im do Van-ów.
    Kiedy dokładnie bedzie premiera Giulietty? Wiem że w Genewie ale date dokładniejsza. To bym sie chetnie zapisał na jazde probną

Emenems
    Gość

Domyślnie

W Polsce chyba będzie można kupić od Maja. Ale nie jestem pewny.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

też mam info że od maja a genewa jest 4-14 marca

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cinek kolego brawo brawo brawo za to porównanie Golf wygląda tak jak powinien wyglądać Golf, Astra gdyby nie znaczek Opla na kierownicy to bym powiedział że to jakiś Koreaniec, wnętrze ładne ale jakby troche z bajki (bez obrazy dla aut rodem z Koreii i Opla) a Alfka?? No jest oryginalna przecież,....i wcale znowu nie jest taka podobna do tej Astry ludzie. Natomiast Alfa ma napewno znakomite proporcje. Ale weźmy pod uwagę jeszcze to ,żę każde z tych aut jest pokazane w full opcjii wnętrza a zdjęcia nie są zdjęciami tylko to zwykły "render"....wiec w rzeczywistości będzie to robiło inne wrażenie.
    Ps. Wnętrze Alfy jest bardzo ładne (przynajmniej na zdjęciu), dostojne i poważne, i zarazem emanuje sexem i sportem....bardzo mi się podoba.
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 27-12-2009 o 23:05

Pingwin
    Gość

Domyślnie

panowie, przytłacza was ilość klawiszy na desce... one do czegoś służą... w niuni nie ma prawie żadnych. Jak się bedzie cokolwiek ustawiało? na pewno zatem nawigacja poziomowa. Powodzenia. Nic w trasie na ustawicie. Trzeba zjezdzac na parking, stawać, i krecić poziomami. Beznadzieja z punktu widzenia użyteczności.
    A co z tradycją otaczania kierowcy przez kokpit? jedna z ostatnich cech wyrózniających nasze alfy. Tutaj już nawet tego nie ma. Zabijanie marki, powtarzam do znudzenia.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

w czasie jazdy to ręce na kierownicy i skupić się na drodze a nie ustawianie dupereli tysiącem przycisków. w Giuliecie nie ma ich dużo ale z tego co widzę to najważniejsze są pod ręką.
    Otaczanie kierowcy przez kokpit - a czy to nie był tylko jeden z elementów designu lat 90? gdzie w Alfie z lat 70 czy 80 coś takiego występowało?

co do porównania z astrą czy golfem to właśnie sam Fiat tam celuje rezygnując jakby z wcześniej zajmowanego miejsca obok bmw czy mercedesa. porównajmy więc Giuliettę, A3, bmw 1

Rozstaw osi - 2630,2578,2660
    Pojemność bagażnika - 350,350,330
    Moc silnika 1.4 Turbo - 120,125,122 (z tym że najmniejszy silnik w ofercie bmw to 1.6, brak w ofercie silnika o identycznej pojemności)

a teraz fotki

Ostatnio edytowane przez cin_ek ; 28-12-2009 o 13:18

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Pingwin kolego spokojnie jeszcze nawet nie było premiery tego pojazdu
    A co do wnętrza, fakt że jest ono oderwaniem od pewnych tradycji, mimo to że nadal jest ono, bardzo ciekawe....ale...
    A może projektanci zrobili to celowo?? Może uznali ,że to otaczanie przez futurystyczny kokpit znudziło klienta, z tąd mała sprzedaż, i zainteresowanie pojazdami naszej marki
    Możę Gulietta będzie adresowana dla ludzi którzy do trej pory cenili sobie "piekno" w prostocie np. Golfiści
    wszystkim z mojej rodzinki Alfka podoba si nie zmiernie. Podziwiają za wygląd i cenią za niezawodność i wykonanie. Uwielbiają nią jeździć ale żadna z tych osób Alfy by nie kupiła!!!!! Dlaczego?? nie mam pojęcia!!
    Możę właśnie tędy droga - Piękno w prostocie i poważnej elegancji.
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 28-12-2009 o 13:46

Użytkownik Ogier Avatar Fistasz
    Mieszka w
    Znin
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Pingwin od ustawiania nawigacji to jest parking, zatoczka. W czasie jazdy jest to po prostu niebezpieczne podobnie jak rozmowa przez telefon.
    I znów w zestawieniu wygrywa Giulietta, przynajmniej dla mnie. Wielki plus dla BMW za tylni naped. A A3 to nadal ładniejszy golf.

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

cin_ek - dobre porównanie Alfa wymiata konkurencje
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW