Może to dziwne, ale jednak nimi są. Tylko dość wysokie. Ponoć następna generacja Klasy A ma mieć normalne gabaryty (hatchback, długa maska, tylny napęd).
Może to dziwne, ale jednak nimi są. Tylko dość wysokie. Ponoć następna generacja Klasy A ma mieć normalne gabaryty (hatchback, długa maska, tylny napęd).
Niech i ta bedzie chociaż dla mnie to blizej im do Van-ów.
Kiedy dokładnie bedzie premiera Giulietty? Wiem że w Genewie ale date dokładniejsza. To bym sie chetnie zapisał na jazde probną![]()
W Polsce chyba będzie można kupić od Maja. Ale nie jestem pewny.
też mam info że od maja a genewa jest 4-14 marca
Cinek kolego brawo brawo brawo za to porównanieGolf wygląda tak jak powinien wyglądać Golf, Astra gdyby nie znaczek Opla na kierownicy to bym powiedział że to jakiś Koreaniec, wnętrze ładne ale jakby troche z bajki (bez obrazy dla aut rodem z Koreii i Opla) a Alfka??
No jest oryginalna przecież,....i wcale znowu nie jest taka podobna do tej Astry ludzie. Natomiast Alfa ma napewno znakomite proporcje. Ale weźmy pod uwagę jeszcze to ,żę każde z tych aut jest pokazane w full opcjii wnętrza a zdjęcia nie są zdjęciami tylko to zwykły "render"....wiec w rzeczywistości będzie to robiło inne wrażenie.
Ps. Wnętrze Alfy jest bardzo ładne (przynajmniej na zdjęciu), dostojne i poważne, i zarazem emanuje sexem i sportem....bardzo mi się podoba.
Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 27-12-2009 o 23:05
panowie, przytłacza was ilość klawiszy na desce... one do czegoś służą... w niuni nie ma prawie żadnych. Jak się bedzie cokolwiek ustawiało? na pewno zatem nawigacja poziomowa. Powodzenia. Nic w trasie na ustawicie. Trzeba zjezdzac na parking, stawać, i krecić poziomami. Beznadzieja z punktu widzenia użyteczności.
A co z tradycją otaczania kierowcy przez kokpit? jedna z ostatnich cech wyrózniających nasze alfy. Tutaj już nawet tego nie ma. Zabijanie marki, powtarzam do znudzenia.
w czasie jazdy to ręce na kierownicy i skupić się na drodze a nie ustawianie dupereli tysiącem przycisków. w Giuliecie nie ma ich dużo ale z tego co widzę to najważniejsze są pod ręką.
Otaczanie kierowcy przez kokpit - a czy to nie był tylko jeden z elementów designu lat 90? gdzie w Alfie z lat 70 czy 80 coś takiego występowało?
co do porównania z astrą czy golfem to właśnie sam Fiat tam celuje rezygnując jakby z wcześniej zajmowanego miejsca obok bmw czy mercedesa. porównajmy więc Giuliettę, A3, bmw 1
Rozstaw osi - 2630,2578,2660
Pojemność bagażnika - 350,350,330
Moc silnika 1.4 Turbo - 120,125,122 (z tym że najmniejszy silnik w ofercie bmw to 1.6, brak w ofercie silnika o identycznej pojemności)
a teraz fotki
![]()
Ostatnio edytowane przez cin_ek ; 28-12-2009 o 13:18
Pingwin kolego spokojniejeszcze nawet nie było premiery tego pojazdu
A co do wnętrza, fakt że jest ono oderwaniem od pewnych tradycji, mimo to że nadal jest ono, bardzo ciekawe....ale...
A może projektanci zrobili to celowo?? Może uznali ,że to otaczanie przez futurystyczny kokpit znudziło klienta, z tąd mała sprzedaż, i zainteresowanie pojazdami naszej marki
Możę Gulietta będzie adresowana dla ludzi którzy do trej pory cenili sobie "piekno" w prostocie np. Golfiści![]()
wszystkim z mojej rodzinki Alfka podoba si nie zmiernie. Podziwiają za wygląd i cenią za niezawodność i wykonanie. Uwielbiają nią jeździć ale żadna z tych osób Alfy by nie kupiła!!!!! Dlaczego?? nie mam pojęcia!!
Możę właśnie tędy droga - Piękno w prostocie i poważnej elegancji.
Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 28-12-2009 o 13:46
Pingwin od ustawiania nawigacji to jest parking, zatoczka. W czasie jazdy jest to po prostu niebezpieczne podobnie jak rozmowa przez telefon.
I znów w zestawieniu wygrywa Giulietta, przynajmniej dla mnie. Wielki plus dla BMW za tylni naped. A A3 to nadal ładniejszy golf.
cin_ek - dobre porównanieAlfa wymiata konkurencje
![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW