Strona 55 z 311 PierwszyPierwszy ... 5454647484950515253545556575859606162636465105155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał fr33 Zobacz post
    cin_ek - dobre porównanie Alfa wymiata konkurencje
    A wiesz dlaczego wymiata?? Dlatego że wnętrze Alfy tym razem jest zbliżone ideą do wnętrz konkurencji (a to nowość dla tej marki) jednak to nadal dystyngowane dzieło sztuki w dodatku inspirowane latami 60 - tymi...A o wyglądzie zewnętrznym i technologii zastosowanej w tym pojeździe to już nawet nie wspomne...
    Będzie dobrze...
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 28-12-2009 o 16:33

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

A mnie sie podoba bardziej Golf z czerwonym Climatroniciem - czyli Audi A3.
    Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Astra gdyby nie znaczek Opla na kierownicy to bym powiedział że to jakiś Koreaniec
    Podobnie bym powiedział w przyadku z Alfą. Dobrze, że chociaż trójkącik z przodu jest bo bym myślał, że następca Ceeda sie zbliża.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    A mnie sie podoba bardziej Golf z czerwonym Climatroniciem - czyli Audi A3.

Podobnie bym powiedział w przyadku z Alfą. Dobrze, że chociaż trójkącik z przodu jest bo bym myślał, że następca Ceeda sie zbliża.
    Noooooo jak bym jednak tak o Alfie nie pomyślał....W autach z Koreii dominują (przykład Kia ceede) promieniste krągłości...podłużny kokpit, niestandardowe otwory wentylacji itp.... (popatrzmy na nową Astre i na Ceeda i co widzimy...jest jakieś podobieństwo??) - autka bardzo ładne zresztą i wszystko co pisze nie pisze w kontekście złego słowa o czym nadmieniłem wyżej a co nie zastało zacytowane.
    Alfa ma całkiem inny styl, charakter wnętrza i tego co prezentuje na zewnątrz. I mimo teoretycznego podobieństwa bryły z Astrą - nie sposób ich pomylić
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 28-12-2009 o 17:46

Pingwin
    Gość

Domyślnie

widze, ze wam obojętnie co, byleby alfa)) to się nazywa rasowy fanatyzm) acha, ja nie pisalem o nawigacji ale o nawigowaniu rozmaitymi funkcjami z deski.. jak chocby kierunek nawiewu itd... Będzie zapewne jak w oplach z 2007 i 2008, pokrętlami z poziomami nawigacji...

cin_ek
    Gość

Domyślnie

byle co to to nie jest. wiadomo nie powala ale nie ma co gnoić tego projektu, bo zawsze mogło być gorzej. na tle konkurencji mimo wszystko wygląda nieźle. czego byś Pingwin chciał? innego przodu? nie mogli w nieskończoność ciągnąć stylizacji z Brery.
    co do konsoli środkowej to patrzę na nią i wszystko jest pod ręką i łatwo dostępne. w astrze nawalili pełno guziczków i jadąc szybko może być problem żeby bez odrywania wzroku od jezdni coś przełączyć. W Alfie jest minimalistycznie i oto chodzi.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

jadac szybko, jak mowisz, latwiej wciśniesz klawisz, niż ustawisz cokolwiek, chodząc pokrętłem po poziomach... Przerabiam to na codzień w oplu vectra, drugim aucie.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

ale jakie ty chcesz ustawiać poziomy? chodzi Ci o łażenie po menu od kompa, nawigacji, radia itp? Jeżeli tak no to tak jak było już napisane że na to jest czas na postoju. A włączenie świateł czy zmianę temperatury będzie można wykonać bez problemu.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Choćby nawiew i klimę. Ustawienie nawiewu kierunkowo na przykład. Musisz wejść pokrętłem na poziom ustawiania, tam znów pokrętlem na właściwą opcję, dopiero potem zatwierdzasz przyciskiem, a żeby było ciekawiej, prawą stroną przycisku. Przycisk jest też kierunkowy, dla "prostoty i skromności deski" masz w dwa przyciski, z tego jeden pełni z 10 funkcji, zależnie czy przyciśniesz go od lewj, od prawej czy w środek.

To kompletny bezsens. Opel się już tego wycofał, dlatego insignia ma wszystko prosto i czytelnie, na klawiszach. Uwierz, ławiej trafić w klawisz niż kręcić pokrętłem, tak, aby złapać odpowiedni poziom wyboru, potem znów kręcić i zatwierdzać.

Nie wiem, jak to rozwiążą w AR ale w oplu jest tak, ze powrót do wyjściowego menu, albo szczebel wcześniej odbywa się również pokrętłem ale drugim, które przenosi cię wstecz, ale tylko wtedy, jak tymże pokrętłem podświetlisz na ekranie odpowiednik danego poziomu. Czyli musisz uważnie gapić się w ekran i kręcić.

Więc (przykład) jak ci jest zimno w nogi, lepiej stanąc, ustawić nawiew i jego natężenie na nogi, i jechac dalej. Itd. Powtórze: Opel nie bez powodu wycofał się z tych poziomów.
    Ostatnio edytowane przez Pingwin ; 29-12-2009 o 23:49

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

z tego co widze nawiewy maja normalne pokretla w tej ar?:>

cin_ek
    Gość

Domyślnie

popatrz na to zdjęcie i powiedz mi czym Ty chcesz kręcić po jakimś menu ustawiając/włączając najpotrzebniejsze funkcje?
    tu nie ma czegoś na wzór iDrive z bmw. obsługa nawigacji lub radia będzie wymagała trochę klikania ale podobnie jak w nowej Astrze. pozostałe funkcje są pod ręką i łatwo się je obsługuje.