Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Sorry za offtopa, powiedzcie mi jakim programem i jak dokladnie zmierzyc logi? skad mam wiedziec w jaki kanal wejsc itp? jakas dokladna instrukcja?
www.multiecuscan.net + kabel ELM327
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
W tematach na dole działu jest sporo informacji:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_156_166_gt/
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Do usunięcia, nie zauważyłem tematu w dziale 156, sorry za spam.
Ostatnio edytowane przez Matti ; 22-07-2014 o 21:05
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Silnik 1.6 mjet 120km 16v @ 152km dpf off egr off + Orlen 2T
Mam pytanie, zrobiłem dwa zestawy logów, plus korekty i odcinek z miejskiej jazdy. Mam wrażenie że autko połyka sporo paliwa chodź na komputerze pokładowym jest co innego. W niedziele czyściłem IPF`em przepływomierz i mapsensor. Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy z silnikiem jest w miarę ok po tych logach? Oraz drugie pytanie czy możliwe że tuner zlikwidował ogranicznik obrotów, podczas robienia logów wskazówka poszła na 5000 czy to normalne ? Podczas normalnej jazdy, przepływomierz wskazuje więcej powietrza niż oczekiwana wartość. Generalnie auto jest żwawe, czasem ma humory na dolnych obrotach przy +30 np niechiał mi wjechać na podjazd parkingu w hipermarkecie ale po Niedzielnym czyszczeniu jakoś się na razie odmuliło.
Za wszelkie info dziękuje
Ostatnio edytowane przez chelchow ; 23-07-2014 o 16:50
Zrób na 4. nie 3.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Wykonam jak pogoda sie troche poprawi. Skocze na S8, czy dodac jakis parametr jeszcze ? Po za tymi standartowymi ?
Trzeci bieg, to nie za dobry pomysł na logi. Ale z tych co są wydaje się jakby owy tuner zapomniał o korekcje N75 ub zrobił ja w za małym zakresie. Trzeba by zobaczyć, co tam w ECU jest zmienione. Wróć do oryginału i zobacz jak się zachowuje.
Oczywiście, że da się rozszerzyć zakres obrotów silnika.