No słabo..
Możesz jeszcze wymienić na nowy![]()
No słabo..
Możesz jeszcze wymienić na nowy![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
A może po prostu dziura w dolocie i silnik produkuje tony sadzy?
No raczej słabo bo to oznacza, że w nim jest już tyle popiołu, że po wypaleniu zostaje niewiele miejsca na nową dostawę sadzy.
Z poprzednie mojej Alfy wywaliliśmy DPF przy 320 tys km. Wypalał się do 25% i starczał na ok 500-700 km.
Oczywiście przyczyn poza dużym przebiegiem może być wiele. Zbyt duże spalanie, spalanie oleju lub nieodpowiedni olej do DPF.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Pytanko:
-gdzieś czytałem, że w puszce z dpfem jest też katalizator, prawda to? Pytam bo we wtorek jestem umówiony na usunięcie dpfa a zastanawiam się czy przy okazji nie wywalić katalizatora... Jak to wygląda?
Już tu jeden taki był co jak wszystko z wydechu usunął i czipa zrobił, to turbinę na autostradzie ukręcił![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
No więc źle czytałeś. Katalizator jest zaraz za turbo, DPF jest dalej - tak mniej więcej na środku auta.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Mam 150 tysiecy niby, olej motul do dpfa, zapchania tez mam 20 procent po wypaleniu, a jazda ostatnio tylko miastowa. Jak sie wypala to mam kolo 150%. Jutro juz jestem umowiony na wywalenie dpfu, egr (teraz mam zaslepke z 3 dziurkami) i delikatną mape.
Zapraszam do oceny i komentowania mojego samochodu w tym wątku!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/142866-159_sw_2_4_20v_blu_oltmare_storczycki.html
Nie wprowadzaj w błąd. Katalizatory są dwa. Wstępny zaraz za turbo oraz ten właściwy w jednej puszce z DPFem. Gdyby ktoś go wywalał razem z DPFem nie zapomnijcie, że sam kat jest wart jako złom 400plnów żeby ktoś czasem za darmo nie zostawił tłumikarzowi. O tym czy chcesz go wywalić czy nie musisz zdecydować sam. Można wywalić całość, a można sam filtr dpf z puchy wydłubać, a kat zostawić.