Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Ja tego problemu nie mam, na ile moja bella była wyceniona przy ubezpieczaniu, za mniej wiecej ją sprzedaje.
    Filmik załączony nie do Ciebie tylko dla ogółu...

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9jtd 8V 115KM@164KM (CinSoft) 2009

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Nic. Po prostu auto, które jest TI może wpaść do tej kategorii. Ale to, że twoje auto jest w tej kategorii nie oznacza, że ma cokolwiek wspólnego z TI.
    A czy w ogóle można gdzieś dostać pełne zestawienie, co wchodziło w skład pakietu Ti? O ile się orientuje to były różnice w zależności od roku produkcji i rynku?

fiat
    Gość

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-opl...C31608104.html Bylem widziałem i nie kopiłem, szkoda gadać. Elementy malowane na samochodzie gdzie lakier pozostał na plastikach. Zderzak z przodu nie spasowany. Tylni błotnik lewy tak mocno spolerowany ze koloru brakuje na dachu kolo relingów duży ubytek lakieru zrobiona zapraweczka. W środku ładnie, widząc eksploatacje samochodu, powycierane plastik kolo klamek, skora ok. Wszystko działa, nie wiem tylko czy tak ma być ze jak zapalił to kontrolka od świec żarowych jeszcze mrugała z 10 sekund później zgasła. Akumulator od forda zapalił po namyśle ale chmury nie puścił. pod spodem sucho. Wyciek z czujnika temperatury płynu. Olej na skrzyni na gorze wiec cieknie z czegoś z tylu na gorze. bagażnik ok. Sama jazda tez ok nie było jakiś nie pokojacych dziwekow. Nie sciaga nie ma zadnego bicia. A drzwi od środka wokół szyby były tak zrysowane, jak by je ktoś ciagnol po ziemi

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Było o niej parę stron wcześniej.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Nie chce Cie dobijac ale żadna z tych alf nie zainteresowala mnie na tyle żeby nawet tam chciał zadzwonić. Ale nie mowie ze tak powinieneś robic. Ogolnie doświadczenie takie jest potrzebne, zobaczysz strucla raz i dwa i po raz trzeci już nawet na niego nie spojrzysz. Plus taki ze doswiadczysz polski handlarzy a to jest doświadczenie nie do przecenienia
    ktoś z forum się wypowiadał o tej czerwonej pod wiatrakiem, opinia była negatywna, sam kupiłem tanią sztukę, ale z PL salonu, nawet nie oglądałem tych z komisów, większość odstraszała już samymi zdjęciami, szykuj tak 10 tysi po zakupie i powinieneś się nie przeliczyć, to jednak klekoty, mają swoje bolączki w tym wieku...Jak patrzyłem na ceny świeżo sprowadzonych do PL, to się uśmiechałem, może jednak były tylko trochę zepsute?!

Użytkownik Embrion
    Auto
    BRERA-poszukiwana

Domyślnie BRERA- Prośba o pomoc

Co myślicie o tej Brera http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-j...C32158681.html ? Daleko ode mnie, i zastanawiam się czy warto jechać.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Cytat Napisał baksiu Zobacz post
    Jak patrzyłem na ceny świeżo sprowadzonych do PL, to się uśmiechałem, może jednak były tylko trochę zepsute?!
    ale u nas właśnie takie się sprzedają ......

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie

Cytat Napisał GOMO Zobacz post
    Co myślicie o tej Brera http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-j...C32158681.html ? Daleko ode mnie, i zastanawiam się czy warto jechać.
    wiesz co? Jeden post wcześniej pisałem nt. właśnie jej, ktoś z forum w tym wątku już ją opisał po oględzinach, raczej sporo było mankamentów, myślę, że w 40000 byś się zmieścił, a to i tak w sumie dobra cena Jeśli nie miałeś do czynienia z tym silnikiem, to radzę posłuchać jego brzmienia zanim kupisz, bo dla mnie to porażka, po prostu grzechotnik maksymalny...nie bierz raczej na poważnie zachwytów nad brzmieniem tej jednostki z forum, żal mi osób, które uważają ten dźwięk za choćby przyzwoity...

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

baksiu, chyba Twój to grzechotnik, mój pracuje dość kulturalnie i sobie po prostu szumi.
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Małopolska
    Auto
    alfa159 1,9 jtdm 16V

Domyślnie

Oglądałem wczoraj 159 z 2007 roku. Karoseria na oko wporządku, tylko pod maską widać dużo rdzawego nalotu na śrubach i niektórych mocowaniach, chciałbym zapytać czy to normalne w tym wieku alfy, czy powinno dać do myślenia.... Mam jeszcze pytanie o podłużnice czy oryginalnie kawałek który widać po prawej stronie silnika (jtdm) jest w kolorze nadwozia? I jeszcze lekko wyszarpana mata pod maską...