to mnie pytasz ??
ich zapytaj
może linia produkcyjna im nie pozwala i nie wyliczyli opłacalności zmian linii na 17 ?
nie wiem
Może dlatego że koncern ( właściciel dębicy- nie wiem kto ni jest GY czy tam michelin) ma różne marki w składzie i dębica to linia do popularnych aut w popularnych rozmiarach.
Mniej wiecej na tej samej zasadzie Fiat nie produkuje modelu Fiat xxxx konkurującego z Lamborghini tylko koncern ma od tego Ferrari. Do lepszych aut sa droższe opony z innym logo produkowane przez koncernTak sie właśnie robi kasiorke
Tak mnie sie wydaje.
[C
Sorry, ale większej bzdury nie słyszałem. Pracuje w dziale zakupów jednej z większych sieci i wiem co mówię.
Po pierwsze w przypadku tak stosunkowo skomplikowanej produkcji (no nie przecier pomidorowy) nie opłaca się mieć 2 linii produkcyjnej. Dla Biedronki i dla innych. Koszt wielokrotnie przekroczyłby zyski. Wbrew pozorom sprzedaż Non Food-ów w sieciach to stosunkowo niewielki % całego rynku. Tym bardziej w przypadku opon. Myślę, że wszystkie sieci FMCG mają udział w rynku opon poniżej 2%. Niestety nie mam dokładnych danych bo jest to na tyle marginalna sprawa, że nikt tym się nie zajmuje. A przynajmniej nie ja.
Po drugie: czym innym jest sprzedaż brandu (Dębica), a czym innym private label (np. przecieru Madero). W drugim przypadku to faktycznie kupiec/dział rozwoju marek własnych wspólnie z kontrolą jakości wybierają skład itp a co za tym idzie cenę. To oni biorą odpowiedzialność za produkt bo jest pod ich marką. Oczywiście jeśli produkt jest bardzo wysokiej jakości producent zgadza się umieszczać label-e w stylu "Jakość gwarantuje XXX". Natomiast za wszystko oprócz samej sprzedaży brandu (Dębica) odpowiada producent: jakość, markę, marketing itp. Sieć pełni jedynie funkcje dystrybucyjną. I uwierz mi, że nikt takiej marki nie chce stracić bo Biedronka która sprzedaje 1,35% (strzelam, nie wiem ile sprzedają) łącznej produkcji chce mieć cenę o 5% niższą niż inni. Oczywiście nie mówię o wszystkich sieciach i wszystkich markach, ale w przypadku tak skomplikowanej produkcji jak opony to jest po prostu nieopłacalne.
Po trzecie kupowanie w sieciach (nie wszystkich) ma jeszcze jeden dodatkowy "poziom bezpieczeństwa" Dobre sieci mają tzw. lotnych kontrolerów jakości (różnych dla różnych segmentów rynku). Którzy robią czasem zapowiedziane, czasem niezapowiedziane kontrole (w odróżnieniu do urzędów mogą być niezapowiedziane) i sprawdzają procesy produkcji itp. Jeśli jest coś nie tak to produkt jest wycofywany w koszt oczywiście producenta i może zostać nałożona kara umowna, albo za możliwość narażenia zaufania do sieci albo zmniejszenie planowanego obrotu w związku z wycofaniem danego produktu.
Dlatego też wątpię by były to różne opony i zawsze mnie bawią komentarze nie kupuj brandu tam czy tam bo to syf. Syfem jest poziom marży w 2 ogólnopolskich delikatesach.
dębica jest robiona z odpadów![]()
wszystko mozliweja miałem niemiłe doświadczenie z dębicą z biedronki i to nie jeden raz. Ale kto chce niech kupi i życze by mu się dobrze jeździło
![]()
Dębica nie jest taka zła jakby się wydawało, w pierwszym autku mam te gumki i nie zawiodły mnie jeszcze, do alfy chciałem wrzucić coś lepszejszego i kupiłem nokiany tak dla idei a i same mają dobrą opinię. W przyszłości kto wie, może zainteresuje się tymi uniroyalami, ta marka szybko się rozwija jak widzimy wśród zimówek a i letnie mają bardzo dobrą opinie, tylko wtedy jak szukałem rozmiar 225/50/17 to nie były dostępne z rantem ochronnym i je odpuściłem, ale te zimówki hmm, ciekawe info.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html