Czarny. Z Opola na 18". Znajomy wyjechal za granice i wtedy szwagier z zona mu zrobili taki żarcik..... Poszła za bezcen. Ami dym uszami poszedł. Dlatego wziąłem od kubicza. Nie chciałem jaja niespodzianki z allegro.
w czarnej skórce jesli rozmawiamy o tej samej. Miałem na nią chrapke,tylko wtedy była za większą kase,ale nie mogłem sie później do gościa dodzwonić wogóle
Dokładnie. Alfa totalny czarnuch. Lekko obniżona, na 18", nowa skrzynia nie regenerowana (FV). Pełna opcja oprócz szyberdachu. Latałem nią na zlocie. Jak się dowiedziałem że ją sprzedał to miałem stan przedzawałowymiał przytrzymać. Moja zeszła z pnia no i zostałem z niczy... Wyższa cena była przed przerysowaniem.
Koledzy bardziej doświadczeni odemnie w kwestii zakupu auta na to gorsze paliwo czyli pbdoradzcie na co zwrać uwagę przy zakupie 3.0 busso? Bo moja ostatnia benzyna to prawie 5 lat temu primera p11 1.6
.Potem już tylko świetne i najlepsze diesle dti,v6 tdi,dwa razy jtd i jeden jtdm. Wiec w kwestii benzyny jestem słabo ogarniety.Na pierwszy rzut ucha to będe w stanie tylko rozpoznać falujące obroty lub popychacze ale to już nie napewno
.
Ma ktoś prawidłowe wartości napięc na sondach lambda może żebym mógł je sprawdzić fesem.Bo przepływka będzie miała tak jak w dieslu wartość zamierzoną i osiąganą zapewne.Czy zużytą dwuamsę będzie w v6 tak samo słychac jak w dieslu?
Kiedyś oglądałem 2.5 v6 i po przejażdżce po wyłączeniu silnika w zbiorniczku wyrównawczym panował tajfun jakby auto dalej pracowało. To normalne?
24V ma hydrauliczną korektę luzu zaworowego więc nie ma prawa być nic słychać.
A to sonda nie działa zawsze tak samo?zdziwiło mnie trochę to pytanie bo myślałem że wszystkie czujniki tlenu działają identycznie. Czyli napięcie przebiega sinusoidalnie od ~0,3 do 0,9. Chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi.
Przepływkę to najlepiej porównywać z karta katalogową (wykresem) czyli jakie napięcie i przepływ w zależności od obrotów.
To nie diesel. W V6 dwumas nie jest tak obciążony ja w dieslu. To bardziej bajer dla komfortu niż istotny kompensator momentu. Niewielkie prawdopodobieństwo żeby to siadło. Choć oczywiście może i objawy są identyczne jak w dieslu.
Szczerze to nigdy tego nie sprawdzałem
A ogólna recepta to oczywiście jak zwykle pojechać na obdukcję z kimś kto jest biegły i/lub ma taki silnik.
jak hydrauliczna kompensacja nie będzie działać to będzie słychać.
A widzisz dla mnie sonda lambda to coś nowego i nie wiem jakie napięcia powinna mieć.Jakiś czas temu podłączałem 2.0 TS i na jednej rzeczywiście wartość się zmieniała,a na innej była stała więc pytam.
Z przepływką tak jak pisałem w fesie jest wartość zamierzona więc to nie problem.
A ja nie znam nikogo kto ma taki silnik dlatego pytam tutaj .
A czy przy awarii sondy ,czy czegokolwiek co ma wpływ na spalanie ics pokazuje zmiany w spalaniu czy dalej trzyma się wartości zamierzonych? A wogóle jakie ma isc wartości pojedyńczej dawki paliwa .Jest to w tym ukrytym menu .Dla diesla znam te wartości ale dla 3.0 nie.
Na zlocie będzie kilku. Poza tym jak będę miał czas to mogę pomóc.
Nie wszędzie to jest dostępne. Generalnie ja mam zawsze gaz więc się nie wypowiem jak to się sprawdza ale na pewno w mojej poprzedniej komp pokazywał co mu się podobało. Raz zaniżał 2l innym razem zawyżał 5, a czasem dobrze. Nie wiem dlaczego i nic z tym się nie dało zrobić. Idea tego mechanizmu jest taka że powinno brać te parametry spalania ale nie wiem jak jest w praktyce. Jednak ukryte menu rzadko było dostępne.
Dlatego mnie ten tajfun zaciekawił ,a może po prostu gość miał w układzie wodę zamiast płynu i po zagrzaniu w zbiorniczku nawet bez działającej pompy było szaleństwo.
Ja już w kilku sztukach to menu znalazłem ,choc w żadnej po 2001 roku.A w poprzedniej ics pokazywał dobrze w tej zaniża o 13 procent(sprawdzone i prawie zawsze jest to 13 procent).
A co do pomocy to bardzo chetnie bym z twojej pomocy skorzystał ale wiesz jak to jest ,pewnie pracujesz nie masz czasu ,ja mam go dużo ,nie mam ograniczeń.Znajduję auto rano a po południu mogę jechac je oglądać,ale będę miał cię na uwadze i wstępnie pytam jak z czasem u ciebie w przyszłym tygodniu.