Strona 58 z 362 PierwszyPierwszy ... 8484950515253545556575859606162636465666768108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 3620

Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Zielonka
    Auto
    AR 166 3,0 V6 Sporttronic, Prelude BB9

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Druga znajomego - egzemplarz na pełnym wypasie za dychę. Wszystko elegancko tylko niewielka rysa na boku przez auto. Do usunięcia bez lakierowania. Ta właśnie mi spieprzyła z przed nosa..... Wszystko z busso +lpg.
    Skąd jaki kolor,bo oglądałem taką ;P

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Czarny. Z Opola na 18". Znajomy wyjechal za granice i wtedy szwagier z zona mu zrobili taki żarcik..... Poszła za bezcen. Ami dym uszami poszedł. Dlatego wziąłem od kubicza. Nie chciałem jaja niespodzianki z allegro.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Zielonka
    Auto
    AR 166 3,0 V6 Sporttronic, Prelude BB9

Domyślnie

w czarnej skórce jesli rozmawiamy o tej samej. Miałem na nią chrapke,tylko wtedy była za większą kase,ale nie mogłem sie później do gościa dodzwonić wogóle

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Dokładnie. Alfa totalny czarnuch. Lekko obniżona, na 18", nowa skrzynia nie regenerowana (FV). Pełna opcja oprócz szyberdachu. Latałem nią na zlocie. Jak się dowiedziałem że ją sprzedał to miałem stan przedzawałowy miał przytrzymać. Moja zeszła z pnia no i zostałem z niczy... Wyższa cena była przed przerysowaniem.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Koledzy bardziej doświadczeni odemnie w kwestii zakupu auta na to gorsze paliwo czyli pb doradzcie na co zwrać uwagę przy zakupie 3.0 busso? Bo moja ostatnia benzyna to prawie 5 lat temu primera p11 1.6.Potem już tylko świetne i najlepsze diesle dti,v6 tdi,dwa razy jtd i jeden jtdm. Wiec w kwestii benzyny jestem słabo ogarniety.Na pierwszy rzut ucha to będe w stanie tylko rozpoznać falujące obroty lub popychacze ale to już nie napewno.
    Ma ktoś prawidłowe wartości napięc na sondach lambda może żebym mógł je sprawdzić fesem.Bo przepływka będzie miała tak jak w dieslu wartość zamierzoną i osiąganą zapewne.Czy zużytą dwuamsę będzie w v6 tak samo słychac jak w dieslu?
    Kiedyś oglądałem 2.5 v6 i po przejażdżce po wyłączeniu silnika w zbiorniczku wyrównawczym panował tajfun jakby auto dalej pracowało. To normalne?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jarek1986 Zobacz post
    Na pierwszy rzut ucha to będe w stanie tylko rozpoznać falujące obroty lub popychacze ale to już nie napewno
    24V ma hydrauliczną korektę luzu zaworowego więc nie ma prawa być nic słychać.

Ma ktoś prawidłowe wartości napięc na sondach lambda może żebym mógł je sprawdzić fesem
    A to sonda nie działa zawsze tak samo? zdziwiło mnie trochę to pytanie bo myślałem że wszystkie czujniki tlenu działają identycznie. Czyli napięcie przebiega sinusoidalnie od ~0,3 do 0,9. Chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

Bo przepływka będzie miała tak jak w dieslu wartość zamierzoną i osiąganą zapewne
    Przepływkę to najlepiej porównywać z karta katalogową (wykresem) czyli jakie napięcie i przepływ w zależności od obrotów.

Czy zużytą dwuamsę będzie w v6 tak samo słychac jak w dieslu?
    To nie diesel. W V6 dwumas nie jest tak obciążony ja w dieslu. To bardziej bajer dla komfortu niż istotny kompensator momentu. Niewielkie prawdopodobieństwo żeby to siadło. Choć oczywiście może i objawy są identyczne jak w dieslu.

Kiedyś oglądałem 2.5 v6 i po przejażdżce po wyłączeniu silnika w zbiorniczku wyrównawczym panował tajfun jakby auto dalej pracowało. To normalne?
    Szczerze to nigdy tego nie sprawdzałem

A ogólna recepta to oczywiście jak zwykle pojechać na obdukcję z kimś kto jest biegły i/lub ma taki silnik.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

jak hydrauliczna kompensacja nie będzie działać to będzie słychać.
    A widzisz dla mnie sonda lambda to coś nowego i nie wiem jakie napięcia powinna mieć.Jakiś czas temu podłączałem 2.0 TS i na jednej rzeczywiście wartość się zmieniała,a na innej była stała więc pytam.
    Z przepływką tak jak pisałem w fesie jest wartość zamierzona więc to nie problem.
    A ja nie znam nikogo kto ma taki silnik dlatego pytam tutaj .
    A czy przy awarii sondy ,czy czegokolwiek co ma wpływ na spalanie ics pokazuje zmiany w spalaniu czy dalej trzyma się wartości zamierzonych? A wogóle jakie ma isc wartości pojedyńczej dawki paliwa .Jest to w tym ukrytym menu .Dla diesla znam te wartości ale dla 3.0 nie.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Giulietta 1,4 MA

Domyślnie

Z tym tajfunem to ciekawa sprawa, w szczególności, że po wyłączeniu silnika pompa nie działa. Z ciekawości sprawdzę, jak to u mnie wygląda .
    Ostatnio edytowane przez Raiden ; 26-07-2012 o 13:51

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

A ja nie znam nikogo kto ma taki silnik dlatego pytam tutaj .
    Na zlocie będzie kilku. Poza tym jak będę miał czas to mogę pomóc.

A czy przy awarii sondy ,czy czegokolwiek co ma wpływ na spalanie ics pokazuje zmiany w spalaniu czy dalej trzyma się wartości zamierzonych? A wogóle jakie ma isc wartości pojedyńczej dawki paliwa .Jest to w tym ukrytym menu .Dla diesla znam te wartości ale dla 3.0 nie.
    Nie wszędzie to jest dostępne. Generalnie ja mam zawsze gaz więc się nie wypowiem jak to się sprawdza ale na pewno w mojej poprzedniej komp pokazywał co mu się podobało. Raz zaniżał 2l innym razem zawyżał 5, a czasem dobrze. Nie wiem dlaczego i nic z tym się nie dało zrobić. Idea tego mechanizmu jest taka że powinno brać te parametry spalania ale nie wiem jak jest w praktyce. Jednak ukryte menu rzadko było dostępne.

Użytkownik Znawca
    Auto

Domyślnie

Dlatego mnie ten tajfun zaciekawił ,a może po prostu gość miał w układzie wodę zamiast płynu i po zagrzaniu w zbiorniczku nawet bez działającej pompy było szaleństwo.
    Ja już w kilku sztukach to menu znalazłem ,choc w żadnej po 2001 roku.A w poprzedniej ics pokazywał dobrze w tej zaniża o 13 procent(sprawdzone i prawie zawsze jest to 13 procent).
    A co do pomocy to bardzo chetnie bym z twojej pomocy skorzystał ale wiesz jak to jest ,pewnie pracujesz nie masz czasu ,ja mam go dużo ,nie mam ograniczeń.Znajduję auto rano a po południu mogę jechac je oglądać,ale będę miał cię na uwadze i wstępnie pytam jak z czasem u ciebie w przyszłym tygodniu.