Dobrze ryczy! Ciekawe, jak będą 4-cylindrówki brzmieć...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Sądząc po tych co nagrywali ten filmik - na żywo musi brzmieć obłędbie
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
No to tylko filmik, i może mi się zdaje, ale czy nie brakuje wyższych obrotów trochę ? - zaczyna się wkręcać, zachęca a tu już prr prr (odcinka?) i zmiana biegu . Coś (przed)wcześnie. To nie diesel kurcze, to ma być włoska rozkręcająca się benzyna nie przerywająca gdy się zaczyna robić ciekawie, a wręcz przeciwnie.
Podobnie jest z TBi i innymi TB z AR obecnie. Niby ciągną i jakoś tam brzmią (niektóre bardzo fajnie) ale jak już dochodzisz do ogranicznika to chciał byś jeszcze jakieś 1000 RPM wyżej pociągnąć... Ale to nie Busso i nie TSInna sprawa, że skoro moc maksymalną 2,9 osiąga przy 6500 to pewnie ogranicznik ma dopiero przy około 7000 i bardziej stawiam na takie wrażenie z nagrania lub nie kręcenie powyżej 6000 przez tych kierowców.
Może na te testy mają ograniczniki czy jakieś oprogramowanie skrzyni inne i wszystkiego. Oby. Bo nie tylko bezwzględne obroty się liczą w tych odczuciach, ale dynamika i sposób ich narastania właśnie powyżej 4-5 tys i zakończenie - że strach ma być, a nie że - ot się kręci - żeby było w papierach i dyskusjach w Internecie. Opel 1,6 też się kręci do iluśtam, ale podejścia nie ma do 1,6TSa z charakterem tego narastania obrotów. To ma lawinowo narastać moc, dźwięk.. a takim potworze jak Giulia jeszcze - pociągający strach![]()
Zgadza się - TBi niesamowicie rozczarowuje pod tym względem, wysiadałem zniesmaczony i niezaspokojony że to Alfa z jazdy próbnej 159tką gdy wchodziły te TBi. Taki benzynowy diesel. No niestetyWykończenia brakuje, spełnienia, ziemi ustępującej spod stóp itd. - no wiadomo, tak się przypuszczam muszą czuć nie do końca zaspokojone kobiety (oczywiście żadnej takiej nie znam
) )
To prr prr o którym mówicie to na 99% nie jest odcinka. To jest tak zwany popcorn z wydechu który prawdopodobnie jest emulowany. Merc A AMG, golf r i rs3 też mają takie coś. Podczas zmiany biegu komputer odrzuca jeszcze dodatkową dawkę paliwa żeby się dopaliło już gdzieś w wydechu(nie pamiętam jak to dokładnie rozwiązali) i powodowało właśnie taki rasowy dźwięk. W rajdówkach i potworach po 1000 KM z przelotem to dzieje się naturalnie, tutaj zapewne taki bajer
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka