Zebrałem się w końcu by zamontować końcówkę tłumika i wymienilem filtr lpg.
Zebrałem się w końcu by zamontować końcówkę tłumika i wymienilem filtr lpg.
Wyczyszczony EGR- tragedii nie było,a ostatnio zaglądałem tam ponad 2 lata temu.
Zamówiony nowy kabel od Viakena.
Alfa dostał zestaw do rozrządu i nie tylko
Załącznik 90270
-pasek rozrządu
-pasek micro
-pompa wody DOLZ
-napinacz INA
-rolka INA
-petrygo
-olej castrol magnatec 10W-40
-filtr oleju filtron
-2x wahacz górny DELPHI
-2x wahacz dolny
zawieszenie już prawie siedzi w aucie a rozrząd w następnym tygodniu bedzie zrobiony
Dzisiaj po miesiącu zimowania mojej Ali dzięki korzystnym warunkom atmosferycznym nie wytrzymałem i przedmuchałem porządnie funię - 80km zrobione czysto rekreacyjnie z bananem na twarzyZnowu poczułem się jak ktoś zupełnie wyjątkowy
Dzwięk, wrażenia z jazdy bezcenne - tego wszystkiego brakuje mi na co dzień ujeżdżając muła roboczego. Na koniec zalana do pełna (330zł pękło) dodany depresator do paliwa i dalej wstawiona do garażu, czeka na następną jazdę - a ja się już doczekać nie mogę.
Mała ciekawostka - po miesiącu stania zastanawiałem się jak odpali - tu zdziwienie ogromne; wsiadłem śwece zagrzało i zagrała od strzała![]()
Wymieniony dolny lewy wahacz. Ciężko było ale na jakoś poszło..
Następnym razem chyba się jednak pokuszę o wyciągniecie zwrotnicy dla własnej wygody.
Dojechały ostatnie graty, czyli filtry Tecneco i uszczelka dekla.
![]()
Wczoraj geometria kół i wstawiłem zaślepke na przód do haka holowniczego bo niebyło
No i nowy zapach.
wyczyszczony EGR i wyciągnięte zaślepki, mam nadzieję, że znikną mi co niektóre dziwne zachowania podczas jazdy