:d :d
I tym zdaniem można zamknąć temat diesla w alfie. Dwumas nie rozwala się sam z siebie, trzeba się postarać o to. Turbina nie rozwala się sama z siebie, znów kierownik musi się wykazać. Kolega spojrzał w forum, napalił się jak Antek na wierzbę i głosi prawdę objawioną że "dizle som złe i sie psujom".
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Napalił sie jak Antek na wierzbe)) rewelacja
)
śmieszne są te wywody ale... czytałem w prasie moto, jak gościu chwalił 145 TS. Pisząc o kosztach w ciągu trzech lat jazdy, uwaga, dwa razy wymieniał rozrząd, za kazdym razem po... 30 tysiącach, dla " bezpieczenstwa".
No to mnie nie dziwi kolega, co... zmienia filtr paliwa dwa razy na rok.
Podstawowe pytanie jakie zadał Bocian to ile robię na rok??????????
Zadałbyś sobie chodź trochę trudu i stronę wcześniej przeczytał, wziął kalkulator i by ci wylazło, że skoro od lipca zrobiłem 20 tysięcy to na rok wychodzi ... do 30, w tym jeżdżę jednym autem przeważnie to się około 40 nastuka . A nie mi tu pisał swoje przemyślenia, jakbym robił 10 to bym wymieniał przed zimą.
Na forum piszą różniej, a mi ktoś powiedział co drugą wymianę oleju, poza tym robię w "paliwach" i wiem co za żurek mam w zbiorniku. Na rok mam 3 do 5 wymian oleju- bo ja proszę ciebie wymieniam olej jak się zjeździ a nie co 10 tysięcy czy tam 12, 15, 20- dziwne nie. Jeżeli dla ciebie wydanie dodatkowych 100 złotych na rok to fanaberia to nie chciałbym od ciebie kupować samochodu.
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 18-11-2013 o 15:15
Zżyje? Zakładając, że producent przewiduje wymianę np. co rok lub 10.000 km to robi to dla jakiegoś tam średniego obciążenia silnika. A co za tym idzie - zużycia oleju który też najlepiej/najdłużej pracuje w jakimś tam zakresie obciążeń silnika. Wieksze ciśnienie/temperatura/cokolwiek i olej, w teorii, ma prawo zużyć się szybciej. Więc jak ktoś pałuje silnik albo wprost przeciwnie - jeździ tak, że dziadek emeryt to przy nim niemal Kubica - wymiana częściej niż przewiduje producent jakiś tam sens może wtedy mieć.a co to znaczy zjeździ?
Z drugiej strony nie lepiej wlać wtedy olej przewidziany do użytkowania w takich warunkach i wymieniać jak bogowie i instrukcje każą?