tak sobie czytam i czytam i się zastanawiam czy będą się ustawiać w kolejce po moją 159 (2008r) z pewnymi 80 tysiącami kilometrów, czy będą w***iać i kręcić nosem że i tak pewnie kręcona![]()
tak sobie czytam i czytam i się zastanawiam czy będą się ustawiać w kolejce po moją 159 (2008r) z pewnymi 80 tysiącami kilometrów, czy będą w***iać i kręcić nosem że i tak pewnie kręcona![]()
Powiem tak. Ja pracując w Niemczech od 5 lat już i oglądając ogłoszenia nie spotkałem się jeszcze z dieslem od 4 lat w górę aby miał poniżej 200 000km. Po to ktoś kupuje diesla żeby robić km. zwłaszcza na zachodzie gdzie dojazd do pracy 30-40km w jedną stronę dziennie jest na porządku dziennym. Większość samochodów jakie tam widziałem w "moim" przedziale cenowym miała ponad 200 niemało i ponad 300 000km i nikt nie robi z tego jakiejś tragedii, bo PO TO TE AUTA SĄ. Jeżdżę po zakupy to sobie kupie małą piździawkę z motorem 1.0 jeszcze w gazie i wystarczy. Ja wolę kupićsamochód co ma 300000km i mam to pewne niż magiczne 160 000 i nie wiem co mam z nim zrobić i kiedy.
SpokoMożna też poszukać trochę dłużej i kupić auto nie z Niemiec z mniejszym przebiegiem. Taka sama loteria.
Jeden diesel przejedzie 200 000 i dwumas będzie OK, drugi 50 000 i dwumas do wymiany, bo kierownik-nie delikatny, poza tym dojeżdzał nie 50 tylko 2 km do pracy.
Ogólnie takie posty o kant dupy potłuc.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
msz racje magil, u mnie już delikatne objawy padającego dwumasu są mimo tak niskiego przebiegu, staram się oszczędzać auto ale też nie zamulam.Na pewno dwumas trochę bardziej dostaje po dupie odemnie, choć idealny nie był przy moim zakupie ( tak sądzę zwzgl na historię auta )Mieszkam w małym mieście więc czasem ''trasy'' są i po 2-3 km. Do pracy mam około 19km także to też nie jest jakaś długa trasa a i jeżdżę tylko 2-3 razy w tygodniu. Raz na 2-3 msc śmigne do krakowa (700 km ),czasem 60 km do większego miasta. Dla przykładu ostatnie tankowanie zrobiłem 29 marca i przejechałem od tamtego czasu 754 km. Także stwierdzam że mi diesel nie jest potrzebny i jest mi go szkoda trzymać. Najchętniej to bym zamienił na 3.2 jts q4 sedan ale ofert jak na lekarstwo, a już o sensownych nie wspomne. I kobieta biadoli '' Nie psuje się nic to po co chcesz zmieniać!!!'' no i tu ma swoją w pewnym stopniu rację, wiem co mam.No ale to nie temat ''wyżal się''sorry
napisalem maila do wlasciciela alfy---- Wiadomość Oryginalna ----
Od: Allegro <powiadomienia@allegro.pl>
Do: nut-car@tlen.pl
Data: 14 kwietnia 2014 10:22
Temat: Pytanie o przedmiot Alfa Romeo 159 ti 2.0 jtd F.Vat 23% XENON Navi (numer oferty: 4138837016)
> Wiadomość od: dudus600 (104)
> Strona z przedmiotem: Alfa Romeo 159 ti 2.0 jtd F.Vat 23% XENON Navi
> Treść wiadomości
> witam nawet kolo ti ta alfa nie stala pozdrawiam
Otrzymalem odp
nut-car <nut-car@o2.pl> 14 kwi
do mnie
umyj dupe
krótko, zwięźle i na temat
to utwierdza mnie w przekonaniu, że nie jechałem oglądać tego auta
Aa to nie jesteś pewny czy jechales czy nie?Mocne te leki
Stund treść Twojej wiadomości takze pozostawia wiele do zyczenia
Aa to nie jesteś pewny czy jechales czy nie?Mocne te leki
Stund treść Twojej wiadomości takze pozostawia wiele do zyczenia![]()
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
W insygniach 2.0 130 były montowane i M32 i F40. Być może w giulieccie jest również i taka i taka choć nie sądzę. W 159 na 100 % w wersji 136/170 były F40.