Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Temat: Zakup 159 do 20 tyś czy warto?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Właśnie dlatego napisałem "Aczkolwiek kupowanie tańszej opcji ma też swoje granice "

Takiego auta to nawet na części strach brać
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Ta taktyka się sprawdza, gdy są do zrobienia są rzeczy mechniczne...
    Ale auto też może być tanie bo:
    - było np. zalane
    - nie byłó 1/4 auta i została ćwiartka dosztukowana, albo progi wstawiane, cały kompletny przód wymieniany ( przy kupowaniu pod kolor ciężko się kapnąć )

To są prawdziwe zagrożenia takich "tanich perełek" które można sobie niby zrobić na fajnie...
    masz rację ale czy masz pewność że za 30k tego nie będzie??

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Pewności nie masz nigdy, jak trafisz na uczciwego sprzedającego to szansa jest mniejsza na wtopę.

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Kolega chciał być uczciwy, napisał co wiedział o samochodzie i nie było ani jednego telefonu... poczekał miesiąc, napisał "ładne" ogłoszenie przemilczając niektóre kwestie i auto poszło po tygodniu.

Takie są niestety realia.

Chociaż światełko w tunelu już jest, bo coraz więcej widzę ogłoszeń typu: "auto ma 250k km przebiegu, ale jeśli chcesz to zrobię 150k km"
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Kolega chciał być uczciwy, napisał co wiedział o samochodzie i nie było ani jednego telefonu... poczekał miesiąc, napisał "ładne" ogłoszenie przemilczając niektóre kwestie i auto poszło po tygodniu.

Takie są niestety realia.

Chociaż światełko w tunelu już jest, bo coraz więcej widzę ogłoszeń typu: "auto ma 250k km przebiegu, ale jeśli chcesz to zrobię 150k km"
    takie ogłoszenia ( z tym tekstem ) z otomoto są usuwane przez moderatorów b.szybko jako niezgodne z regulaminem. Kasy oczywiscie nie oddzają.

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post
    masz rację ale czy masz pewność że za 30k tego nie będzie??
    Oczywiście że pewności nie masz, ale prawdopodobieństwo jest zdecydowanie mniejsze
    Ale sprawdzać trzeba te za 20 jak i za 30k

Wiesz... jak ktoś pisze że za 17,5 super kupił i druga tez tania taka była itd itp.... to proszę
    Ja wiem, że mam dobre auto i za takie pieniądze bym go w życiu nie sprzedał - no chyba że bym musiał.... ale takie opcje tez się rzadko zdarzają

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no ja tez wiem co mam i za takie pieniadze sprzedalbym jakbym juz naprawde musial i niech mi ktos powie, ze musze zejsc z ceny bo na allegro mozna za tyle kupic.Allegro niestety jest wyznacznikiem cen w Polsce,a robia takie ceny handlarze ktorzy w wiekszosci sciagaja zlom i musza go jakos pogonic

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Z tego co tu niektórzy napisali to należy kupować tylko najtańsze jakie wypluje wyszukiwarka, bo i tak nie masz pewności czy do droższego nie dołożysz tyle samo. Serio ?

Cena generalnie z czegoś się bierze. I nie tylko z rocznika. Pomijając jakieś odchyły od normy, które znajdą się zawsze.

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Nie nadinterpretuj tego co napisałem. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie i powiedz, gdzie napisałem, że "należy kupować najtańsze"

Każdy i tak kupi jak uważa, ja tylko argumentuje swoją taktykę, która oczywiście wcale nie musi się sprawdzić.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Zdecydowanie 156 i to bez sportpacka bije precyzją prowadzenia bravo2 na głowę. Mam w domu 156sw i bravo2 i nie jest tak kolorowo jak niektórzy próbują wmawiać.
    sport czy zwykłe bravo ?

Dodano po 5 minutes:

Cytat Napisał kawek Zobacz post
    No i stało się jestem szczęśliwym posiadaczem AR 159 kupiłem ją za 17 500 tys. i jak na razie zrobiłem jej tylko pakiet startowy i przy okazji podnoszę jej moc.
    tutaj nawet się nie przyznawaj że za tyle kupiłeś , zaraz wielcy alfisti napiszą że masz totalnego złoma , że to się tylko na części nadaje , i że za tą kasę powinieneś kupić przestarzałą 156FL ;
    Ostatnio edytowane przez sedici ; 31-07-2014 o 15:03 Powód: Dodano
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Niech ja wrzuci w Nasze Belle i napisze ze kosztowala 35 ale bedzie podniecenie