Wg mnie możesz spróbować dodo juice z karnauba - dobrze domywa i troche zabezpiecza.
O taki:
http://showcarshine.pl/612-dodo-juic...-carnauba.html
Wg mnie możesz spróbować dodo juice z karnauba - dobrze domywa i troche zabezpiecza.
O taki:
http://showcarshine.pl/612-dodo-juic...-carnauba.html
Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 07-09-2015 o 17:21
Szampon Neutro lub Shampo Dry - oba firmy Tenzi - przy tym fajnie pachnie, porządnie domywa i łatwo się spłukuje. koszt ok 7-10 pln/litr
Witam wszystkich,
powoli rozpoczynam swoja przygode z Alfa 159. Znajac przyslowie, iz najwazniejsze jest zrobienienie dobrego pierwszego wrazenia przed wystawieniem mojego nowego zakupu na forum musze go (ją) dopieścic
Czytalem sporo na forum o poszczegolnych srodka, oczywiscie troche sie pogubilem i prosze o pomoc o zatwierdzenie mojego pierwsze startowego zestawu (wielkie podziekowania dla KHOT'a za temat instruktazowy na temat dbania o samochod, czlowiek uczy sie cale zycie)
Moj zestaw (niepelny)
APC- Nielsen Cyclone
Glinka- Vallet Pro Yellow
Szampon - Shiny Garage Sleeky and Bubby (tutaj nie wiem czy to nawet szampon?
Wosk- Angelwax Body
Opony- Rubber Cleaner
Plastiki zewnetrzne - prosze o pomoc
Quickdetailer- wymagany?
Cos do felg?
I nie wiem kompletnie czym konserwowac srodek samochodu. Tapicerka bananowa, lekkie przetarcia (zarysowania) na uchwytach drzwi i plastiki w okolicy hamulca recznego (mozna je usunac bez ich rozbierania i wyciagania z Alfy?)
A i dodam ze Alfa w kolorze niebieskim
Pozdrawiam i prosze o pomoc![]()
Z quick detailera polecam osobiście Megsa QuickWax Gold Class, u mnie bardzo fajnie pogłębia ciemny kolor
Agatek - do plastików zewn.: np. Koch Chemie Nano Magic Plast Care, SG Back2Black T.T.D (prawie 2x tańszy niż Koch), Polytop Kunststoffpflege.
Co do felg - FK1000 jako zabezpieczenie. Wcześniej oczywiście odpowiednio oczyszczone i przygotowane
Ostatnio edytowane przez serath ; 08-09-2015 o 12:54
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Tak, na dodatek bardzo fajny. Kupiłem sobie całą bańkę ostatnio i bardzo miło mi się nim myje.
To jest środek do dogłębnego czyszczenia opon z brudu który wszedł głęboko w pory w gumie. Jeżeli nie nakładasz potem na te opony żadnego dressingu to trochę mija się z celem takie dokładne mycie i wystarczy przelecieć opony apc. Więc albo dołóż chociaż takiego Shiny Garage Back2Black, albo wywal ten cleaner całkowicie.Opony- Rubber Cleaner
Na jesień/zimę specjalnie bym się nie spinał z quickdetailerem, bo pewnie okazji do używania będzie niewiele.Quickdetailer- wymagany?
Żeby umyć: adbl Vampire, albo taniej zielona Tuga. Żeby zabezpieczyć: tester Hi Temp 1000pCos do felg?
Na skórę zestaw colourlock, albo gliptone - mają wszystko czego będziesz potrzebować.I nie wiem kompletnie czym konserwowac srodek samochodu. Tapicerka bananowa
Reszta dobra, albo tak jak napisali koledzy wyżej.![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
KHOT faktycznie dobrze sie pieni ten szampon tak jak mówią?
Na pewno jest lepszy o klasę od wcześniejszych od Shiny Garage, jak i szamponu Soft99. Pieni się świetnie, daje fajny poślizg rękawicy, dobrze domywa, nie zostawia zacieków i plam jak odrobinę przyschnie, generalnie kupiłem dużą bańkę i jestem bardzo zadowolony.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."