Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Temat: Alfa 159 kupno w Polsce czy zza granicą 2.0 170KM

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Jak ktos bedzie mial chec wylozyc 6 dych to wylozy i juz
    Dokładnie.Ktoś zapytał o cenę wiec ją podałem. Jak już napisałem,mam zamówione kolejne auto.Jesli alfa sie sprzeda za tyle za ile chce to ok,jesli nie ,to będę miał 2 śniezynki w domu i tyle. Wcale nie mam parcia na pozbycie sie alfy.Natomiast pisanie ,że ktos przesadził z ceną jest według mnie nie na miejscu.Moja sprawa za ile wystawię auto.Komuś to sie nie podoba ,to niech nie interesuje się ogłoszeniem.Jesli mam ją sprzedać za 50 tys, to wolę zostawić ją swojej kobiecie niz komus w promocji uszczesliwić zycie .Same komplety opon są wartości dobrych 5 tys, ale to nie miejsce na szczegóły.

Co do wyższości salonu polskiego nad włoskim: mam hiostorie serwisową,jesli ktos chce to dzwoni do danego serwisu tam informują co było robione,kiedy zmieniane oleje,filtry,przy jakich przebiegach itp.Dla jednych to żadna sugestia dla wyższej ceny, dla innych dowód na szczery przebieg i konkretną historie auta.Kto co woli.NIkomu nie bronie kupywać "perełek" za 35 tys tak jak i igieł za 60 tys.

Ps.156 też sprzedawałem w cenie sporo powyżej średniej allegrowej.Liczyłem się z długim oczekiwaniem na konkretnego klienta.Rzeczywistość to zweryfikowała, czekałem zaledwie 3 tygodnie...
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 18-10-2014 o 21:56

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Co do wyższości salonu polskiego nad włoskim: mam hiostorie serwisową,jesli ktos chce to dzwoni do danego serwisu tam informują co było robione,kiedy zmieniane oleje,filtry,przy jakich przebiegach itp.Dla jednych to żadna sugestia dla wyższej ceny, dla innych dowód na szczery przebieg i konkretną historie auta.Kto co woli.NIkomu nie bronie kupywać "perełek" za 35 tys tak jak i igieł za 60 tys.

mam historię z Austrii :-)
    wpisy w książce
    potwierdzone historią sprawdzaną niezależnie od KS

więc argument o sprawdzeniu odpada - bo to da się zrobić także poza PL

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

wpisy w książce
    Tak, tylko ile sprowadzanych perełek ma faktycznie autentyczną historię,a ile dorabiane na kolanie książeczki ...

Długo szukałem kolejnego auta.Mocno brałem pod uwagę używane auto zza granicy,90% to jakies mniejsze bądź wieksze wałki,a mowa o cenie dużo wiekszej niz wartosc "9". Wkurzyłem się i wróciłem do pierwotnego załozenia,czyli auta z salonu polskiego.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    Miales w swojej ofercie kiedys 159 tbi, jak mozesz napisz jak sie tym jezdzilo
    Silnik jest spoko na trasy, przy 4 biegu zaczyna żyć super mocą. Wcześniej jest trochę turbo dziura, mi przeszkadzała, bo mam Spidera który ma 190 KM w V6 bez turbo, innym pewnie by nie przeszkadzało. Na autostradzie przy 120 km/h dodanie gazu na 6 biegu powodowało, że byłem rakietą, oktawie w dieslu waliły takie chmury dymu, że nic nie było widać, żeby mnie nie blokować. Przyspieszenie od 120 do 220 to naprawdę chwila.

Jak wieloletni użytkownik V6 to trochę bark kultury pracy, 4 gary i turbo to nie może ładnie pracować i tyle.

Chociaż ja jestem zboczony V6 pracuje idealnie, lepsze będzie tylko V8 z Maserati,

Ogólnie chyba najlepsza benzyna w 159 niestety. Jakby tam ktoś wsadził Busso 3.2 to byłby najlepszy samochód, jtsów 3.2 nie tykam, więc w 159 zostaje TBI lub diesel.

Dodano po 11 minutes:

wpisy w książce

więc argument o sprawdzeniu odpada - bo to da się zrobić także poza PL
    Dokładnie jak piszesz, kwestia tego, że trzeba czasem się więcej wysilić, telefon do polskiego ASO to nie problem.

Po za tym ASO, a szczególnie polskiemu to ja jakoś nie wierzę. W innych markach w służbówkach oznaczaliśmy sobie filtry dla zgrywy i jakoś na fakturze tylko się wymieniały. Więc czasem lepiej samemu coś zrobić lub u pana Kazia na kanale niż w ASO. Szczególnie, ze wymienionego oleju w dieslu nie poznasz, chyba,że od wielu tysięcy km masz zaślepiony egr.

Wkład filtra oleju też ciężko oznaczyć

Dodano po 3 minutes:

Tak, tylko ile sprowadzanych perełek ma faktycznie autentyczną historię,a ile dorabiane na kolanie książeczki ...

Długo szukałem kolejnego auta.Mocno brałem pod uwagę używane auto zza granicy,90% to jakies mniejsze bądź wieksze wałki,a mowa o cenie dużo wiekszej niz wartosc "9". Wkurzyłem się i wróciłem do pierwotnego załozenia,czyli auta z salonu polskiego.
    Jak ktoś się zna na autach to mu nie trzeba nawet w książkę serwisową patrzeć.
    Ostatnio edytowane przez kubicze ; 18-10-2014 o 22:49 Powód: Dodano
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kubicze Zobacz post
    Jak ktoś się zna na autach to mu nie trzeba nawet w książkę serwisową patrzeć.
    Przy F10 to nie takie proste.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a niby czemu ?
    beemka to też tylko autko
    tyle że cenowo niezły skok Pan zaliczasz...

chyba , że te F10 to takie jak to pierwsze twoje video z dieslem/V ...

jo jes jak słoń - nie zapomna :-)
    p.s.
    co zbierasz ?
    bo jo ino puszki z piwa , a że pija mało to na razie ino na 159 Ti stykło

Dodano po 2 minutes:

to pisałem przecież na swoim przykładzie , że sama książka była jeszcze weryfikowana historią z aso z Austrii
    albo inaczej - najpierw miałem wgląd w historię a dopiero przy aucie zobaczyłem KS i porównywałem

bo , że KS można sobie wydrukować i wypisać to przecież wiadomo
    ale historie w aso już gorzej
    i pewnie przy kwocie 50kzł nikt się w takie rzeczy nie bawi
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 20-10-2014 o 09:31 Powód: Dodano

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

co zbierasz ?
    bo jo ino puszki z piwa , a że pija mało to na razie ino na 159 Ti stykło
    No widzisz, jak byś wiecej "trenował" , to moze i na nieco młodsze te Ti by ci starczyło .

co zbierasz ?
    Złom panie.W Polsce go tyle,że i na 5 x F10 by starczyło

W F10 przecietny mechanik może ewnetualnie stan blacharki ocenić, ale to chyba nie temat tego wątku.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 20-10-2014 o 09:50