A ile 159- tek z forum ma usunięte klapki a ile nie ma ?
Ciekawe jak to jest procentowo ?
Termostat jest ważny bo silnik musi pracować w optymalnych warunkach.
Co do klapek jeżdzę z nimi ponad dwa lata - jasne że lepiej profilaktycznie usunąć ale to koszta remapu u Cynka a muszę jeszcze kupić zimówki.
Aha wywalenie egr to 450 zl naprawdę polecam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Była 145 boxer, 159 selespeed, 147 JTD rosso skóra i 159 SW 1.9 QTRONIC '08, Mazda2, Stelvio 280KM '18 Snow White
Za taką cenę można w dwóch 159-tkach EGR wyłączyć... ale co tam
Co do statystyk, w sumie można taki temat z sondą założyć![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja właśnie zamierzam zaślepić egr, pytanie czy nie zlecić przy okazji wyczyszczenia samego zaworu i kolektora. Dużo z tym roboty? I ile takie egr out + czyszczenie może kosztować.
No kolega wyżej pisze że 450,- ale wydaje mi się to jakoś dużo?...?
i to za same zaślepienie EGR + usunięcie programowo?
Jak zaślepiasz to po co go czyścić? Przecież i tak nic przez niego nie przejdzie
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Owszem. Ale jeśli są ważniejsze rzeczy do zrobienia (np wywalenie klap, zaślepienie EGR, wymiana termostatu) to zimówki zimą (bo są trochę tańsze) schodzą na dalszy plan... kolega się tłumaczy, że nie jest w stanie teraz zrobić klap, bo "kupuje zimówki"
Jaki problem kupić opony za 3-4 miesiące? Pewnie będą jeszcze tańsze...
Oczywiście kolega zrobi jak uważa... tylko niech używa lepszych argumentów![]()
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 17-02-2015 o 11:48
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond