Właściwie ja też głównie po mieście więc takie wzmocnienie dla felg by się przydało. Takie Rainsport 3 jak zgaduje czegoś takiego nie posiadają? A jakieś inne do 1400zl?
Właściwie ja też głównie po mieście więc takie wzmocnienie dla felg by się przydało. Takie Rainsport 3 jak zgaduje czegoś takiego nie posiadają? A jakieś inne do 1400zl?
Ja źle szukam czy może nie ma zbyt dużo opon o profilu 215/45 R17 ? Wybieram pomiędzy Hankookami a Uniroyal Rainsport 3 i znalazłem takie polecane Hankook Ventus S-1 Evo2 aczkolwiek nie widzę ich nigdzie w tym rozmiarze. Z Barum Bravuris rezygnuję, Uniroyale są bardziej polecane od nich.
Coś musiałeś źle wpisać w parametrach wyszukiwania rozmiarów, bo masa takich opon z takimi rozmiarami jest! w oponeo ten hankook coś koło 340zł.
Poszukaj i powinieneś się zmieścić w cenie z Nokian Z-line - bardzo dobre opony.
W oponeo widziałem też promocję na vredestein ultrac cento - wg mnie gorsze od Z-line, ale i tak przyzwoite.
Zgadza się, wpisałem dokładną nazwę tamtych i przez to nie wyszukiwało (S1).
Już mi sie trochę zamęt robi, bo ile ludzi tyle opinii. Nie jeżdżę dużo (około 10 tys rocznie) i głównie po mniejszym mieście. Chcę żeby te opony wytrzymały pare sezonów i rocznik 2015 skoro już kupuję nowe.
Także pomóżcie mi zdecydować:
Hankook Ventus V12 evo2 (oponeo) - 1350zl
Uniroyal Rainsport 3 (allegro) - 1350zl
Czy te Vredestein Ultrac Cento są o wiele lepsze od dwóch powyższych marek? Bo za nie musiałbym już dać z montażem 1500zl
Też tak myślę, aczkolwiek zapytałem jeszcze doradcy z oponeo i on radzi mi opony Fulda SportContact. Nie są tak miękkie jak Uniroyale a również podobno bardzo dobre. Jedynie są z grudnia 2014 ale to chyba nic złego skoro nowe? Żadnych sprzeciwów?![]()
Ale czy to coś złego? W końcu są nowe. Dlatego właśnie was pytam co o tym sądzicie. Na oponeo mają bardzo dobre opinie, a są twardsze od Uniroyal więc to lepiej. Ale napisał, żebym przed zakupem napisał to przydzieli mi świeżą partię, więc to chyba chodzi właśnie o rocznik nie?
Ostatnio edytowane przez konrad53 ; 03-06-2015 o 16:36
Postaraj się wybrać najświeższe produkcyjnie , a nie takie które już leżą jakiś czas na magazynie. To też ma wpływ na późniejsze właściwości opony. Raczej negatywne .
Z tych, które tu wymieniłeś jeździłem tylko na Vredersteinach.
Gdybym brał dla siebie lub żony to właśnie je.
Warte swojej ceny.
Moja Bella