Moja propozycja 1.Alfa 159 2.0 jtdm 170 koni 2. C5 vtr+ 2.0 HDI 163 koni. 3. Alfa 159 1.9jtdm.
Z tym, że 2.0 JTDm budżet kolegi raczej przekracza.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak dla mnie to takie dywagacje nie na miejscu. Jesteśmy na forum Alfy w dziale 159. Już samo to powinno stanowić o tym że warto. Równie dobrze można pytać: Co bardziej warto Golfa I czy Golfa IV? A może Mondeo warto? A Chevroleta warto? A Polonez też warto. Każde auto ma swojego odbiorce. Kupiliście Alfe, i co warto?![]()
Bez dwóch zdań, 159 rządzi![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dobra... to, żeby nie schodzić już z tematu... co do Alfy 159 - co z wyposażenia szczególnie warto mieć? Blue&me?
Bierz wszystko co dają:-D
Na pewno xenon. Navi sobie odpuść bo nie warto. Bubel i tyle. Jeśli lubisz skórę to ok, jak nie to nie:-P
Zwróć uwagę czy ma np poduszkę kolanową.
Ogólnie jest dużo aut na rynku dobrze wyposażonych. Ja bardzo czesto korzystam z tempomatu. Jak dużo jeździsz to obowiązkowy dodatek.
Kiera z multifunkcją, fajna rzecz.
Myślę jednak że od wyposażenia ważniejszy jest stan techniczny. 98% potrzebnego wyposażenia otrzymasz w serii. Zwróć bardziej uwagę na stan techniczny niż przysłowiowe "bajery". Przywrócenie tego auta do stanu używalności kosztuje krocie.
Pozdrawiam
Myślę, że to podobnie jak np z kolorem nadwozia, czy skóry - kwestia gustu
Ja np specjalnie szukałem maksa właśnie po to, żeby w przyszłości wiedzieć co mi tak na prawdę jest potrzebne.
Na pewno dla mnie "must have" - xenon, tempomat, dwustrefowa klima (są takie co mają jedną strefę), multifunkcyjna kierownica i skóra bo lubię
Za to np mam podgrzewane fotele i włączyłem ze dwa razy na próbę, a tak to nie używam (pomimo skóry), a kto inny powie, że musi mieć, bo mu 4 litery marzną
[Edit]
A no jeszcze czujniki z tyłu. Z przodu nie widzę potrzeby choć nie wiem, bo nie mam![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html