Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 123

Temat: Alternatywa dla loudlinka i audiostrady?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bussoholik
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 166 2.5 v6 00r CF2 GRIGIO CHIARO.

Domyślnie

Jest ok. nie mogę narzekać, mikrofon zbiera dobrze, robiłem wiele prób i to miejsce jest najlepsze. W planach mam pełną adaptację tego transmitera i schowanie go gdzieś pod deską + zmiana mikrofonu na taki od dyktafonu Olympusa, który wala mi się w szufladzie, wtedy umiejscowienie nie będzie miało żadnego znaczenia.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

Przeglądając białoruskie forum, natrafiłem na coś takiego, zamontowanego w Alfie :

https://a-a.d-cd.net/87a43acs-960.jpg

https://d-a.d-cd.net/2fa43acs-960.jpg

Jest to Loudlink, natomiast mocowanie głośnika w słupku mnie zaciekawiło Spotkał się ktoś z czymś podobnym ?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Normalny tweeter w słupku tylko ktoś sobie zadał więcej trudu żeby naciągnąć fabryczny albo podobny materiał na całym słupku wraz z tweeterem. Takie obudowe się robi identycznie jak pod zegary uturbionych silników (manometry)

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

http://pccar.ru/showthread.php?t=16870 - obadaj Marku, może coś z tego zrozumiesz po przetłumaczeniu w translatorze, ale chyba chłopaki wynaleźli sposób na podłączenie do DSP.

http://freeelements.ru/index.php?opt...ent&Itemid=153 ???

- - - Updated - - -

Panowie z tego co widzę to: drugi link który wrzuciłem opisuje jak do naszego ICS-a zrobić Aux wlutowując się tuż przed procesorem PCA. Pierwszy temat opisuje jak zrobić emulator windy kasety tak żeby można było wywalić cały napęd z ICS-a.

sposób na emulator kaseciaka:
    2x rezystor 5k
    1x rezystor 2k
    tranzystor typu KT 815 lub pokrewny

sposób na wlutowanie się do PCA:

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kaceciak aux.jpg
Wyświetleń:	368
Rozmiar:	95.3 KB
ID:	173297  
    Ostatnio edytowane przez bussoholik ; 22-07-2015 o 17:27

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

n ja tak dziś patrzyłem to bym zamontował na lampce która jest w podsufitce miedzy dwoma halogenami, rozbierałeś te urządzenie i da się wlutować tam jakiś inny mikrofon ?

odnośnie stabilizatora na LM miałem na myśli czy ustawiłeś 12 V czy 5V jeżeli 5V to pozbywasz się tych zasilaczy dołączanych do nawigacji i modułu bluetooth ?

PS. ale po co pozbywać się kaseciaka oraz wlutowywać się przed procesor PCA ? pozbywamy się ograniczeń przewidzianych dla magnetofonów ?
    Ostatnio edytowane przez gennosuke ; 22-07-2015 o 17:39

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał gennosuke Zobacz post
    odnośnie stabilizatora na LM miałem na myśli czy ustawiłeś 12 V czy 5V jeżeli 5V to pozbywasz się tych zasilaczy dołączanych do nawigacji i modułu bluetooth ?
    taki jest cel instalacji stabilizatora na LM, pozbycie się kilku ładowarek samochodowych 12V->5V i zasilenie wszystkich odbiorników jednym urządzeni

n ja tak dziś patrzyłem to bym zamontował na lampce która jest w podsufitce miedzy dwoma halogenami, rozbierałeś te urządzenie i da się wlutować tam jakiś inny mikrofon ?
    Nie rozbierałem ale myślę że bez problemu się da, nawet jeśli jest na SMD to można go wlutować i wstawić coś o niskiej impedancji.

PS. ale po co pozbywać się kaseciaka oraz wlutowywać się przed procesor PCA ? pozbywamy się ograniczeń przewidzianych dla magnetofonów ?
    1. Omijamy przedwzmacniacz kaseciaka.
    2. Eliminujemy szumy generowane przez głowicę.
    3. Eliminujemy szum silników kaseciaka.

Jutro wypróbuję obie modyfikacje, prześledzę jak idą ścieżki których używam teraz i co ominę wg. schematu podłączenia z ruskich stron. Ogólnie te modyfikacje jakie znalazłem są bardziej "pro" od tego co mamy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

Rosjanie (ten Białorusin Tez wziął pomysł od Rosjan) to jednak naród kombinatorów, oczywiście tutaj na plus

Jestem ciekaw efektów !

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Majkelek Zobacz post
    Jestem ciekaw efektów !
    Jutro robię wszystkie mody, przy okazji zdjęcia i jak wszystko będzie ok to tego samego dnia w tym temacie wrzucam instrukcję w PDF-ie jak to wszystko ogarnąć.

- - - Updated - - -

Dla ciekawskich:

Tak wygląda charakterystyka przenoszenia pasma i odchylenia na wejściach AUX i TAPE procesora CAP 3001 montowanego w naszych ICS. Widać spadek na końcu pasma, ale tony powyżej 17KHz są słabo słyszalne w samochodzie nawet na postoju. Liniowa charakterystyka wygląda bardzo ładnie.

http://sysmagazine.com/posts/162003/ ....... yyy eee biadoliłem na tym forum o integracji rozwiązań do ICS-a a tu proszę...
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CAp3001.png
Wyświetleń:	200
Rozmiar:	31.8 KB
ID:	173298  

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Świetnie. Rozwiązanie jeszcze "czystsze" niż dotychczas znany aux. Ja nie ma szans żebym teraz znalazł czas na dłubanie, na chwilę obecną nadzieja w Tobie bussoholik

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Testy zrobione. Wyjście AUX działa, 'emulator" kaseciaka nie działa.

Nowy AUX działa o wiele lepiej niż to na czym jeździmy do tej pory, omijany jest przedwzmacniacz kaseciaka co bardzo pozytywnie wpływa na dźwięk. Jakość nie różni się niczym od CD, nie występuje przesterowanie gdy nasze źródło posiada własny silny przedwzmacniacz. Czystość dźwięku a szczególnie wysokie tony są znacznie lepsze niż stary rodzaj AUX który miałem do tej pory. Wieczorem więcej info w tym temacie.