Ja robiłem to przy zdjętym zbiorniczku. Wyciągasz sitko, myjesz np. szczoteczką do zębów i jakimś detergentem np. do mycia silnika, potem płukanie benzyną ekstrakcyjną i montujesz. Zaświeć sobie latarką, w zbiorniczku są takie dwie prowadnice, w które wciskasz czyste sitko. U mnie pomogło.
Pytanie odnośnie turbiny.
Czy przy hamowaniu silnikiem wskazówka powinna schodzić do zera?
U mnie jest na pierwszej kresce
witam 1august jezeli sprawdziles pompe wspomagania i masz pewnosc ze to ona wyje to nastepna zecza ktora bym zrobil to wymiana plynu wspomagania bo mialem taki przypadek i to pomoglo chociaz zazwyczaj to sie konczy wymiana pompy wspomagania oraz czyszczenie ukladu jesli sa opilki u ukladzie wspomagania (sprawc plyn czy sie nie mieni od opilkow) i miejmy nadzieje ze przekladnia kierownicza ok
U mnie pompa nie wyła, a przeciekała i poszła do regeneracji,. Nie sądze by tak jęczała wraz ze wzrostem obrotów. Sprawdzałeś stan wszystkich pasków, rolek napinaczy, alternator? Może to tam trzeba szukac porządnie?
panowie do takich tematow najlepszy jest stetoskop samochodowy kosztuje grosze a napewno sie przyda![]()
Tak na temat turbin, to mam pytanko: u mnie wskaźnik doładowania maksymalnie pokazuje 1,5 bara a wyskalowany jest do 1,6...czy tak powinno to wyglądać ? Czy nie powinno w maksymalnym momencie osiągać 1,6 bara ?
Dzięki za odpowiedziPZDR