Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Temat: Dlaczego tak trudno dostać Alfe 159 Q4 z Q-tronickiem ?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Miedź to pewnie chodziło o złote grigio vesuvio. Strasznie niedoceniany kolor, na zdjęciach wygląda przeciętnie, ale bardzo ładny na żywo jak auto jest dobrze nawoskowane. I mega praktyczny lakier, łatwy do utrzymania w czystości.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał endriu73 Zobacz post
    ta była malowana ,
    raczej o ten chodziło:
    Załącznik 206093
    no wlasnie pierwszy to jakis custom, drugi to szary tytanowy(mam taki i wyglada swietnie, takiej wlasnie szukalem) , do miedzi ani troche nie podobny

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Miedź to pewnie chodziło o złote grigio vesuvio. Strasznie niedoceniany kolor, na zdjęciach wygląda przeciętnie, ale bardzo ładny na żywo jak auto jest dobrze nawoskowane. I mega praktyczny lakier, łatwy do utrzymania w czystości.
    ten z miedzia tez niewiele ma wspolnego

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Wiem że to jest dalekie od miedzi, ale wiecie jak to jest z nazywaniem kolorów....

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał endriu73 Zobacz post
    ta była malowana ,
    raczej o ten chodziło:
    Załącznik 206093
    Pierwsza to custom ciapola.
    Druga to lakier marone luci di bosco, czyli właśnie ten wpadający w miedź
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Pierwsza to custom ciapola.
    Druga to lakier marone luci di bosco, czyli właśnie ten wpadający w miedź
    pierwsze wrazenie mialem ze to grigio titanio, bo on w pewnym oswietleniu wygląda praktycznie tak jak akurat di bosco gdy zas oswietlenie nie podkresla znacznie cieplejszej i jasniejszej barwy. tak to jesy ze zdjeciami, oswietlenie ma wplyw, aparaty zmieniaja balans bieli, kontrast i jasność. z miedzia jednak ciagle di bosco bym nie wiazal.
    tak czy siak, to tez byl jeden z typow dla mnie jak szukalem auta, bardzo zadko spotykany kolor, nie byl dostepny we wszystkich rocznikach i chyba byl za jakas wieksza doplata.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Titanio i tak najlepszy
    Od pogody zależy w jakim kolorze jest samochód
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Auto

Domyślnie

ogolnie zasugeruje moze precyzyjniej uzywac nazw kolorow jakie stosuje alfa?
    [MENTION=62490]Technix[/MENTION], na moj gust brazowy lucci di bosco jest swietnym kolorem do tego bardzo unikatowymbi nie wiem czy nie byl za spora doplata (cos jak rosso competizione) .sugeruje go nie skreslac.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 22-07-2016 o 11:50

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    Audi A6 C6 Avant 3.0 TDI S-line, Mazda CX-7 2.3 DISI Turbo

Domyślnie

Cytat Napisał porterneon Zobacz post
    W 2.4 zapomnij o niskim spalaniu zwlaszcza w miescie. Ja w swojej, majac 18" kola, jezdzac po Krakowie potrafie dobic do 13L/100km. Niestety w Krk to sie stoi w korkach a nie jezdzi. Na autostradzie potrafi zejsc do 7L przy 140km/h ale ja glownie "jezdze" po miescie.
    3.2 Jts w miescie i w korkach to spokojnie i 18 spali. Niestety AR 159 to ciezkie auto i ciagle ruszanie i rozpedzanie samochodu powoduje wir w baku.
    To wiem i nie dlatego szukam tego silnika, a jak już mówiłem to jestem pewien że ów silnik będzie palić mniej od mojej Mazdy a to już będzie dużo

- - - Updated - - -

Przeprasza jeśli w laicki sposób opisałem te kolory ale ja je tak postrzegam
    Skończyłem zapamiętywanie nazwy i kodów lakierów w momencie jak zakończyłem karierę z marką BMW
    Teraz to czarny jest czarny a biały to biały ewentualnie perła

Wierzę Wam na słowo że ten lakier w rzeczywistości wygląda dużo lepiej, niestety jakoś do mnie nie przemówił, chociaż może się tak wydarzyć że jak nic nie będzie a będzie auto w tym kolorze dodatkowo spełniające moje oczekiwania i będące zdrowym egzemplarzem w tym kolorze to je wezmę.

Co do tego na czym mi zależy, to najbardziej na 4x4, dieslu, ciemnym wnętrzu czyli czarne skóry i czarna podsufitka która wiąże się z pakietem Ti a więc zależy mi na Ti Tak mam w Audi i tak bym chciał mieć w Alfie

Mówiąc o tych cenach to chodziło mi bardziej o to że są takie egzemplarze Ti które przewyższają ceny ładnego S-line'a z młodszego rocznika czy jakiegoś M-pakietu a zaraz obok są Alfy Distinctive które kosztuje połowę tego co te niektóre Ti.

Jak znalazłem nawet taką którą bym kupił to się sprzedający nie odzywa Mail milczy, telefon też, nie wiem może urlop ma

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Może weź pod uwagę kupno egzemplarza uboższego i doposażenie go wedle upodobań. Bo tak to ten temat będzie się ciągnął latami... Kupno używki to nie koncert życzeń
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Technix Zobacz post
    Co do tego na czym mi zależy, to najbardziej na 4x4, dieslu, ciemnym wnętrzu czyli czarne skóry i czarna podsufitka która wiąże się z pakietem Ti a więc zależy mi na Ti Tak mam w Audi i tak bym chciał mieć w Alfie
    Czarne podsufitki itp były jeszcze w wersji Sport Plus (ostanie miesiące produkcji, pakiety np na Polskę, za granicą to mogły być ciągle distinctive ale z jakimś pakietem sport - nie wiem dokładnie), tyle że wtedy 2.4 i Q4 już nie było, więc lipa jeśli te cechy to dla Ciebie jest 'must have'.
    Ti w 2.4 (właściwie w rocznikach jakich dotyczy), w 90% przypadków to były czarne skóry, więc przynajmniej o to się nie zawężasz (BTW czarnych skór przy poszukiwaniach TBI unikałem jak ognia - po pierwszej 159 u z czarnymi skórami żywanej 6 lat miałem dość - czarnej skóry w lecie a skóry w zimie - mimo podgrzewania które działa po wielu minutach tak naprawdę).

Mówiąc o tych cenach to chodziło mi bardziej o to że są takie egzemplarze Ti które przewyższają ceny ładnego S-line'a z młodszego rocznika czy jakiegoś M-pakietu a zaraz obok są Alfy Distinctive które kosztuje połowę tego co te niektóre Ti.
    No bo to unikaty? S-line czy M-pakietów jest na pęczki, Ti nie.

Jak znalazłem nawet taką którą bym kupił to się sprzedający nie odzywa Mail milczy, telefon też, nie wiem może urlop ma
    Wiem coś o tym, parę fajnych mi uciekło w ten sposób, np nie było telefonu a gość na maile nie odpowiadał. Najbardziej żałowałem Ti SW TBI Grigio Titanio z 2011 (rejestracja?) z grafitowymi 19" szprychami, bananową skórą, i ogólnie bogatym (choć nie topowym, ale miała co trzeba typu xenon,navi) wyposażeniem - tania nie była - we wrześniu zeszłego roku cenili ją sobie w Niemczech na 16500tys EUR - napisałem od razu jak ogłoszenie się pojawiło, a jak odpisali po 2 dniach to już była sprzedana.