Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Temat: Co denerwuje, podoba się, zmienilibyście.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    [MENTION=24088]makaronek[/MENTION], w artykułach w prasie Pirelli chwaliło się ze do GIuli QF ładują tylko P Zero Corsa, i też to przewijało się w testach dziennikarskich gdy pisali o oponach. Corsa jest takim tylko mniejszym dopiskiem dodane na boku opony, można przegapic. TY napisałeś że masz P Zero, nawet nic więcej, z dużą pewnością napisałem że raczej tak nie jest to ta sama opona co w QF, tym bardzije że Corsa to nie jest opona do cywilnych aut typu Veloce, nie wytrzymuje dużych przebiegów, nie jest komfortowa, pewnie trzeba ją lepiej rozgrzać zanim łapie przyczepność (ale jak rozgrzejesz to wtedy jest świetna). Do normalnych aut premium z jakimiś w miarę mocnymi silnikami Pirelli ma choćby P Zero czy P Zero Nero GT. Z ciekawości sprawdź jeszcze raz dokładnie. Nie twierdzę że nie masz racji, ale raczej wydawałoby mi się takie skonfigurowanie trochę dziwne, i nie do końca spójne z wcześniejszymi konfiguracjami Giuli Veloce/QF jakie widziałem (Corsa w QF, a w Veloce np GY Eagle F1, czy któryś tam Michelin- to opony typu P Zero/P Zero Nero)
    Zwłaszcza, że P 0 ma bieżnik chyba identyczny jak P 0 corsa.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

a to jeszcze sprawdzę w takim razie - chodziło mi o to, że mam "te same" w sensie P-zero i że na pewno nie mam tych, na które ktoś tu narzekał.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Dzixon
    Mieszka w
    Oseredek / Affoltern a A
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    a to jeszcze sprawdzę w takim razie - chodziło mi o to, że mam "te same" w sensie P-zero i że na pewno nie mam tych, na które ktoś tu narzekał.
    To wszystko jasne ja się dopytuje bo chce też założyć Corsa tylko mniejsze a też wydawało mi się że do veloce dają inne ja miałem na 18" Pirelli p zero cirtunato p7. I wydawał mi się lepszy komfort niż na Corsa.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał Dzixon Zobacz post
    To wszystko jasne ja się dopytuje bo chce też założyć Corsa tylko mniejsze a też wydawało mi się że do veloce dają inne ja miałem na 18" Pirelli p zero cirtunato p7. I wydawał mi się lepszy komfort niż na Corsa.
    Nie kupuj pirelli, polecam michelin. Do zeszłego roku produkowano pilot super sport a w 2017 zastąpiono pilot sport 4s, któe podobno kest jeszcze lepsze. Miałem w 159 pilot ss i były genialne! W mietku slk mam pirelli P 0 i nie są tak dobre. Zwłaszcza na mokrym P 0 nie daje piczucia bezpieczeństwa.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Lubie ciemne wnętrze i aluminium. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0355.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	75.4 KB
ID:	234446 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0356.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	70.0 KB
ID:	234447

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

pierwsze zdjęćie, nie jest to Quadrifoglio a jest czerwony przycisk Start na kierownicy - jak to? nie widziełem nigdy opcji na to.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Dzixon
    Mieszka w
    Oseredek / Affoltern a A
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Lubie ciemne wnętrze i aluminium. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0355.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	75.4 KB
ID:	234446 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0356.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	70.0 KB
ID:	234447
    To tak jak ja ale nie mam u siebie aluminium.... Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20170520_171227.jpg
Wyświetleń:	8
Rozmiar:	76.8 KB
ID:	234462

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Najfajniejsze wnętrze jest w Q i niestety nie można tego domówić, a szkoda (mogłoby być alu zamiast karbonu już nawet). Pakiet lux niestety upośledza trochę fotele, wolę veloce (a mam lux)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    pierwsze zdjęćie, nie jest to Quadrifoglio a jest czerwony przycisk Start na kierownicy - jak to? nie widziełem nigdy opcji na to.
    może sobie dokupił http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ton::9021.html

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał Dzixon Zobacz post
    To tak jak ja ale nie mam u siebie aluminium.... Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20170520_171227.jpg
Wyświetleń:	8
Rozmiar:	76.8 KB
ID:	234462
    A słupki i podsufitka? U mnie czarna. Aluminiowe nakładki z prawdziwego tworzywa sztucznego kupiłem na jebaju.

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Najfajniejsze wnętrze jest w Q i niestety nie można tego domówić, a szkoda (mogłoby być alu zamiast karbonu już nawet). Pakiet lux niestety upośledza trochę fotele, wolę veloce (a mam lux)

Większość można kupić na rynku wtórnym.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 02-09-2017 o 18:13