Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Temat: Porównanie systemów audio

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Auto
    Guliietta,Stelvio, MTS1260

Domyślnie

Nie. Jedyne porównanie mam miedzy "średnim" nagłośnieniem , a HK u mnie przed naprawą - moje było do bani...
    Teraz nie bardzo mam z kim porównać.
    A może jest ktoś z Wrocławia lub okolic z HK i znajdzie chwilę na spotkanie?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Auto
    Guliietta,Stelvio, MTS1260

Domyślnie

Naprawdę nikt nie ma HK i dosłownie 10 sek. czasu , żeby przerzucić dźwięk na tył i zobaczyć czy sub pracuje???

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.2 Super MT

Domyślnie

U mnie giulia 2016 z hk przy balans/fader maks na tył subwoofer gra normalnie. Nie wiem dlaczego przy wyciszeniu przednich głośników miałby subwoofer przestawać grać.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    stelvio

Domyślnie

Witajcie!
    To mój pierwszy post na forum. Pewnie ciut śmieszne miejsce jak na pierwszy post
    Koledzy i koleżanki zamierzam dołączyć do prawdziwych alfaholików kupując niedługo stelvio. Co trzyma mnie przy starym aucie, lexusie rx jest tylko i wyłącznie system mark levinson. Zastanawiam się czy hk jest w stanie mu choćby nieco dorównać. Może w ogóle nie inwestować w HK skoro ma być tak sobie... Bardzo podoba mi się stelvio ale boje się że stracę to co sprawiam mi przyjemność

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Gra to poprawnie ale jakieś turbo hi fi to to nie jest - nie wiem, ja nie jestem aż tak audio zboczony, dla mnie gra dobrze. Subwoofer to niby jest tam, ale nie taki że plecami trzęsie. Kto wie, może i nic nie robi, bo ja słyszę i czuję wszystko z głośników w drzwiach raczej.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

subwoofer do "prawdziwego subwoofera" ma się nijak. Ale jak słucham różnych flaców to jest różnie. Niektóre grają naprawdę fajnie, inne nie powalają. Tak naprawdę to musiałby Tobie ktoś porównać dźwięk z tego samego pendrive.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał brodacz* Zobacz post
    Witajcie!
    To mój pierwszy post na forum. Pewnie ciut śmieszne miejsce jak na pierwszy post
    Koledzy i koleżanki zamierzam dołączyć do prawdziwych alfaholików kupując niedługo stelvio. Co trzyma mnie przy starym aucie, lexusie rx jest tylko i wyłącznie system mark levinson. Zastanawiam się czy hk jest w stanie mu choćby nieco dorównać. Może w ogóle nie inwestować w HK skoro ma być tak sobie... Bardzo podoba mi się stelvio ale boje się że stracę to co sprawiam mi przyjemność
    Hello, słuszne plany z tym Stelvio.
    Co do audio - rzadko znajdziesz samochód z dobrym fabrycznym audio, nawet jeżeli wnętrze oklejone jest nalepkami HK, JBL czy też B&O. Akurat levinson to fakt, trochę inna półka...
    Dlatego bierz bazowe audio i - w zależności od umiejętności, wiedzy i chęci - sam wymień lub zleć komuś. U mnie fabryczne audio wyleciało (wszystkie głośniki, bez wyjątku) i pojawił się Audio System - dwa wzmacniacze, sub, wszystkie głośniki. Gra mega. Ostatnio pojawił się w domu nowy samochód z fabrycznym JBL-em na pokładzie - śmiech na sali, w porównaniu z moim...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    stelvio

Domyślnie

No właśnie uparłem się na znalezienie nowej stelvio z tych dostępnych w salonie od ręki. Do satysfakcji z jazdy trzeba mi ciut więcej koni, więc 280 a cała masa nietanich dodatków jakiegoś wspomagania elektronicznego kierowcy jest mi zbędna. Niestety te co już mają HK zwykle też mają nadźgane dodatków co podwyższa cenę.
    Ok, a jak zmiana audio ma się do gwarancji?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał brodacz* Zobacz post
    ...Ok, a jak zmiana audio ma się do gwarancji?
    Pewnie domyślasz się odpowiedzi. Jeżeli wymienisz audio i rozwali Ci się MultiAir (co, jak niektórzy na tym forum twierdzą - zdarzy się w każdym Stelvio i Giulii ) - nie powinieneś mieć problemów z gwarancją. Ale już akumulatora na gwarancji pewnie znajdą sposób żeby Ci nie wymienić - a to jest znacznie bardziej realistyczna sytuacja...

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    Gra to poprawnie ale jakieś turbo hi fi to to nie jest - nie wiem, ja nie jestem aż tak audio zboczony, dla mnie gra dobrze. Subwoofer to niby jest tam, ale nie taki że plecami trzęsie. Kto wie, może i nic nie robi, bo ja słyszę i czuję wszystko z głośników w drzwiach raczej.
    Ja też uważam, że tego suba nie słychać wcale... Może Ci co siedzą z tyłu czują go lepiej.