Korbowód nie jest z plasteliny tylko jest kuty i nie da go się tak zginać i prostować Tłoki i korbowody sa kompletowane i jak wymiana to wszystkich - to jedne z droższych częsci silnika
Korbowód nie jest z plasteliny tylko jest kuty i nie da go się tak zginać i prostować Tłoki i korbowody sa kompletowane i jak wymiana to wszystkich - to jedne z droższych częsci silnika
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
No więc Panowie już wszystko jasne. Jutro idę wysłać kupon w totkaSilnik rozebrany, wszystko sprawdzone i.... nic! Kompletnie żadnych uszkodzeń. Jedynie to świeca się urwała i trzeba było kupić nową. Przy okazji jak już była zdejmowana głowica to zrobiłem rozrząd i mam święty spokój. Koszt roboty to 550 zł + 400 zł rozrząd + oleje i filtry. Jest to nic w porównaniu z kosztami, na jakie się już nastawiłem więc zaoszczędzone pieniążki przeznaczę na wakacje
Teraz kocham Belle jeszcze bardziej! Pozdrawiam wszystkich i pamiętajcie, bella nie lubi wody (no chyba, że z płynem
![]()
Witam
czytam ten watek i tak mi sie przypomnialo...
Kilka lat temu serwisowalem silniki w ladowarkach w kopalni miedzi Rudna w Polkowicach, pewnego pieknego dnia operator "utopil" maszyne, tzn wjechal gdzies gdzie bylo bardzo slisko i duzy upad zakonczony zalanym woda i blotem chodnikiem, maszyna sie nie wygrzebala,zeslizgnela,operator wyskoczyl, maszyna zatonela.
Oczywiscie zaraz byla wielka awantura, i zebranie dozoru oddzialu z producentem ladowarki, podczas dyskusji odzywa sie jakas szycha...
Panowie-pytanie do producenta ladowarki,maszyna kosztuje dwa miliomy zlotych i nie plywa???
Pozostawiam to bez komentaza.
pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez george11 ; 03-08-2009 o 07:12