A mi przekłamuje nawet temperature o jakieś 2-3st.przy mrozach. Mam w planach założyć uniwersalny komp.pokladowy ,taki z allegro bo już mnie rozwala te przekłamywanie .Ma może ktoś już założony do 156 ?
A mi przekłamuje nawet temperature o jakieś 2-3st.przy mrozach. Mam w planach założyć uniwersalny komp.pokladowy ,taki z allegro bo już mnie rozwala te przekłamywanie .Ma może ktoś już założony do 156 ?
Uniwersalny ;> . Pierwsze słyszę. Kolego podeślij linka z allegro o co Ci chodzi)
U mnie też zaniża wszystko co tylko może, jedynie datę dobrze liczyNad UKP też myślałem, chyba trzeba na poważnie się tym zainteresować, żeby budkę czymś sensownym wypełnić.
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Coś w tym musi być , bo Alfa już w modelu 159 nie ma infocentera na środku kokpitu tylko koło zegarów z prędkościomierzem i obrotomierzem. Wywalić go wpizdui tyle. Nie no żart oczywiście , ale jakiś inny wyświetlacz (porządniejszy ) by był najlepszym rozwiązaniem . Ciekawe ile w serwisie kosztuje orgi wyświetlacz .
Dawno nikt nie pisał w temacie a ja przymierzam się właśnie do wymiany swojego infocentera. Chciałbym zapytać osoby, które już mają wymianę za sobą, o możliwość przełożenia wyświetlacza z innej wersji Alfy. Tzn. mam tu na myśli przekładkę z wersji benzynowej do diesla. Czy po podłączeniu są jakieś różnice w informacjach wyświetlanych na ekranie (np. w dieslach przy starcie mamy check poziomu oleju)?
Jestem raczej zielony w temacie elektroniki wiec liczę na wskazówki bardziej "kumatych"Pzdr.
Jest taki ciekawy dinks jak już kiedyś pisałem, ale żeby miał sens kupna to trzeba jeszcze dołożyć do modułu CR-PWM chyba 200-300zł i w sumie robi sie drogo .Podaje link do gościa który ładnie to wszystko połączył i opisał w alfie 147 JTDm 140KM :
http://www.reveltronics.com/forum/vi...c.php?f=6&t=18
Jest "dinks" ale ja nie mam funduszy i nie planuje miećna to wszystko. Jednak mimo wszystko dzięki za jakąś wskazówkę. U mnie w grę wchodzi tylko przekładka infocentera z polifta. Tylko czy np. inforcenter z polifta benzynowego nie będzie miał problemu z działaniem w dieslu. Ktoś? Coś? Może ma już ktoś za sobą taką podmiankę?
Ostatnio edytowane przez oficer ; 16-02-2016 o 08:36
Wykopuję,
Mój wyświetlacz (data na naklejce 2005 rok) też w zimie nie odpalał od razu, ale ostatnio dodatkowo po nagrzaniu przestawał wyświetlać informacje. Kupiłem nówkę nieśmiganą w autosklep24.pl z datą 2006 rok.
Po założeniu w temperaturze powyżej zera, zapalał się w kratkę, na zmianę (zawsze na wyłączonym zapłonie) podłączałem "stary" i "nowy", raz stary się uruchamiał, raz ten nowy. Myślałem że wina wiązki, ale jednak nie. Na odpalonym wyświetlaczu miętolenie nie wywoływało gaśnięcia, a na wygaszonym uruchomienia. Kwestia niskiego napięcia odpada, po odpaleniu też świecą oba w kratkę. Nie chcę zwracać wyświetlacza, bo świeci pięknie, gdy już zaświeci
Czy wiadomo gdzie szukać? Mój był nieużywany, nowy a i tak zapala się kiedy chce, nawet w temperaturze kilku stopni powyżej zera.
Ten stary weź przelutuj kondensatory i będziesz wiedział co i jak.
Wysłane z mojego SM-A500FU