Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 253

Temat: Moja przygoda z SuperAlfa.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

1) SuperAlfa a dokładniej 156 kolegi piter34 (piter kupił ją gdy euro mocno skoczyło do góry jakoś w październiku czy listopadzie),
    pytałem się o ten samochód 3-4 dni przed wspomnianym skokiem, stał wtedy po 38,800zł po kilku e-mailach p. Robert zapraszał nas na jazdę próbną do Cz-wy, a ustalona cena wynosiła 34tyś + 1tyś za zimówki na felgach, jednak nie zdążyliśmy się tam wybrać, ponieważ nie zrobiliśmy rezerwacji a samochód się sprzedał. Kilka dni później dotarłem do kupującego czyli pitera i w jakimś tam temacie umieściłem kwotę 34tyś. Tego samego dnia dostałem e-maila od Pana Roberta, że podaję nieprawdziwe informacje na forum jeśli chodzi o cenę, bo cena 34kzł była już nie aktualna podał mi mi kursy euro z bankier.pl itp... potem na forum zaczęła się dyskusja, że jak kupił Alfę za 10keuro, a euro było za 3,5 i sprzedaje ją za 40kzł to czemu kilka dni później sprzedaje ją za 45kzł gdy euro jest po 4.2zł............

Wydaje mi się jednak, że lepiej kupić alfę od klubowicza i mieć duuuużą rezerwę PLN (nawet jak coś tam jej dolega) niż kupić wypolerowaną alfę w SA.

Ktoś zadał pytanie, czy p. Robert czyta co My piszemy, owszem czytają (p. Robert skojarzył mój nick z e-mailami, które do SA pisałem)

2) Lancia/Alfa Team

Przy kupnie samochodu wystąpiły 2 problemy.

1) Tylko 1 kluczyk, (miał się znaleźć drugi, ale okazało się, że jest tylko jeden dopiero przy wpłacie całej kwoty)
    2) Brak karty kodowej (zapomnieliśmy o tym, ale nikt nam nic o tym nie mówił)

Ostatnio samochód stracił moc i pojawił się komunikat na komputerze, pojechaliśmy 2 razy na reset komputera, co nic nie dało. Wystarczyło wymienić przewód podciśnienia od turbiny (2 jazdy samochodem i wymiana - 5minut zajęło to w serwisie VAG). Wg. mnie głównym problemem LT jest zbyt mały budynek serwisu, praktycznie brak parkingu. Jest tam strasznie ciasno.

Polecam LT, być może następna alfa - 159 będzie właśnie od nich.

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Wydaje mi się jednak, że lepiej kupić alfę od klubowicza i mieć duuuużą rezerwę PLN (nawet jak coś tam jej dolega) niż kupić wypolerowaną alfę w SA.
    Jeśli ta Alfa od klubowicza jest bardzo zadbana, 100% bezwypadkowa i nie wymaga "wkładu", to pewnie, że lepiej. Nie spodziewałbym się jednak w takiej sytuacji ceny znacząco odbiegającej od tych, które widzimy na stronach SuperAlfa.

Niestety często jest też tak, że ten klubowicz sprzedaje auto wtedy, gdy my akurat nie jesteśmy na kupnie albo to auto nie do końca pasuje do naszych gustów (kolor, wyposażenie, wersja silnikowa itp. itd.)

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    i też namawiam na jazdy , sprawdzanie itd itd - Majkę do jazd musiałem zmuszać
    Trzeba mnie zmuszać do jazd i sprawdzam samochód dopiero po zakupie z góry nastawiając się na ewentualne naprawy. Takie miałam założenie. Zaufanie – obserwator737, tak bym to określiła, zaufanie do kolegi klubowego.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

po prostu chciałem żebyś wcześniej poznała "inność" GT ...w końcu dałaś się namówić na krótką przejażdżkę

mrutyś
    Gość

Domyślnie

po prostu chciałem żebyś wcześniej poznała "inność" GT ...w końcu dałaś się namówić na krótką przejażdżkę
    mnie by namawiać nie trzeba było

obserwator737
    Gość

Domyślnie

a czemu avatar jeszcze nie czerwony ??

mrutyś
    Gość

Domyślnie

a czemu avatar jeszcze nie czerwony ??
    przepraszam już się poprawiłem miało być lepsze zdjęcie ale z braku czasu trzeba pierwsze jakie jej zostało zrobione ;P

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał piter34 Zobacz post
    Jeśli ta Alfa od klubowicza jest bardzo zadbana, 100% bezwypadkowa i nie wymaga "wkładu", to pewnie, że lepiej. Nie spodziewałbym się jednak w takiej sytuacji ceny znacząco odbiegającej od tych, które widzimy na stronach SuperAlfa.

Niestety często jest też tak, że ten klubowicz sprzedaje auto wtedy, gdy my akurat nie jesteśmy na kupnie albo to auto nie do końca pasuje do naszych gustów (kolor, wyposażenie, wersja silnikowa itp. itd.)
    Zgadza się, jak ktoś sprzedaje Alfę trzeba mieć kaskę już w portfelu, bo dobre auto sprzedaje się max. w 10dni.

Użytkownik Świeżak Avatar thunderbird
    Mieszka w
    Okolice Zamościa / Tarnobrzeg
    Auto
    AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio

Domyślnie

Widze, ze zginelo kilka sierpniowych postow z tego tematu. Ciekawa rzecza jest fakt, ze posty autora zostaly skasowane mniej wiecej w tym samym czasie gdy na SA pojawily sie 2 alfy gt i jedna byla od razu zarezerwowana... . Moze to tylko zbieg okolicznosci..
    "...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
    BMW G01 LCI M40i 360PS/AR Stelvio 2,0 Multiair 200PS (2019-...)/Lexus IS200t 245PS (2016-2019) / AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS @206PS/420Nm Nero Carbonio (2011-2016) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał barteczko Zobacz post
    Widze, ze zginelo kilka sierpniowych postow z tego tematu. Ciekawa rzecza jest fakt, ze posty autora zostaly skasowane mniej wiecej w tym samym czasie gdy na SA pojawily sie 2 alfy gt i jedna byla od razu zarezerwowana... . Moze to tylko zbieg okolicznosci..
    Kolega Paweł24, postanowił zmienić treść swoich postów i dla tego ich nie ma
    Wszyscy czekamy na pojawienie się ich ponownie