Rozpórka to to raczej nigdy nie będzie.... Jeżeli ją masz przymocowaną do plastików pod bolidem...
Rozpórka to to raczej nigdy nie będzie.... Jeżeli ją masz przymocowaną do plastików pod bolidem...
No to napisz, albo daj fotke gdzie ją zamontowałeś. Dodam, że rozpórka to jest zupełnie coś innego... Zobacz, gdzie w orginale montowana jest osłona pod silnik. Mam dwie alfy i jest identycznie. wiec o żadnej rozpórce nie ma mowy. Ale mniejsza z tym.
Ostatnio zauważyłem że osłona w mojej alfinie ostatnio trochę się opuściła. Okazało się że urwał się jeden fragment trzymający ją od tylnej strony. I tak sporo wytrzymała (osłona była oryginalna, od nowości, dość mocno już porysowana od spodu). Zamiast kupować jakiś szajs postanowiłem sam wykonać osłonę aluminiową, bo mam trochę blachy, wystarczające narzędzia, no i wzór w postaci starej plastikowej osłony.
Mam następujące pytania:
- czy ktoś z Was robił coś takiego własnoręcznie, może macie jakieś wskazówki na co uważać itp?
- czy taka osłona aluminiowa nie zwiększa jakoś bardzo hałasu (rezonanse) w Waszych autkach?? Czy trzeba ją dodatkowo jakoś wytłumać?
Wpisz w szukajke oslona silnika. tam jest temat w którym opisywłem swoje doświadczenia związane montażem osłony
A ja mam pytanko. jakimi srubami-wkretami najlepiej zamocowac ta oslone? Kupilem palstikowa oslone z allegro. to juz moja druga oslona, bo pierwsza wytrzymala dwa lata!
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 20-06-2010 o 08:14
Ja kupowałem w ASO śrubki i podkładki.