może faktycznie się trochę wkręciłem![]()
może faktycznie się trochę wkręciłem![]()
Odnośnie tego, że neon brał Ci 1l oleju to jeszcze o niczym nie świadczy. W którymś z październikowych numerów magazynu Motor była tabela dotycząca możliwości spalania przez silnik oleju, były to dane podawane przez producentów i wynika z tego, że większość producentów dopuszcza spalanie oleju do 1l / 1000km.
A co do prędkości V-max każdy ma inne podejście. Ja kiedyś testowałem ogólnie osiągi i przy okazji V-max mojego 2.4 Jtd 20V, aby ratować honor posiadaczy diesli. Mam dobrego przyjaciela, który jest maniakiem BMW, ma 750 w benzynie. 5.4 l ponad 300KM spalanie w granicach 20-25l (czyli tyle co moja SNANIA) Najpierw robiliśmy test miejski potem pojechaliśmy na przejażdżkę po A4. I tak przy okazjii wyszło na to że V-max mamy podobny, z tym że pszyspieszenie miał TROSZKĘ lepsze. Wyszło na to, że mozna mieć czym pojeździć za rozsądne pieniądze jednocześnie nie wydając majątku na eksploatację.
Odnosząc się do kłutni o katowanie auta, to dla mnie osobiscie większym katowaniem jest zrobienie 300km po mieście ze średnia predkością 30 - 40 km/h niż zrobienie 500km z prędkością 160 - 220km/h na trasie.
predkość maxymalna moja byłą dedra 2.0 8v turbo integrale 180KM i ok 290 Nm to cos kolo 235 km/h a po podłożeniu świnki i doładowniu juz 1,2 bara można było pojechać ok 250 km/h spokojnie. Moja bella 1.9 jtd ma jeździć oszczędnie i bezawaryjnie i zadowolony jestem jak jedzie 170 km/h![]()
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 21-02-2010 o 22:43
Witam , u mnie v-max jechalem 190 moze z wiatrem by poszedl 200 ale zabraklo mi drogi rozpedzalem sie od 0 na odcinku 3km ale powoli bez butowania , za to dzisaj dalem baty z pod swiatel bmw e -36 320i , o pol auta bylem caly czas z przodu![]()
No tak no wiadomo, ale 7 to ogromna i ciężka bestyjai ma 3x tyle garów niż przeciętna alfa
no i w tej sprzed 23lat (e32) nikt nie myślał o ekonomice
hehe nie znam e32, więc nie mogę mówić o spalaniu, ale znam kolejną generacje (e38) i tam Ci powiem że da się nawet jeżdząc w mieście osiągnąć 16/17l /100 co wg Mnie jest rewelacyjnym osiągnięciem na prawie 330KM, ważącym blisko 2T samochodzie z 12garami pod maską
![]()
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 22-02-2010 o 11:27
Ja na mojej 1.8 TS zobaczyłem 235km/h na szafie (mniej więcej na płaskim), na co z resztą mam dowód w postaci zdjęcia
Ale mam świadomość, że realna prędkość na pewno nie przekroczyła 220km/h, a dobrze było jeśli w ogóle przekroczyłem 210km/h. Opony były wówczas jeszcze fabryczne (dokładnie te na których wyjechała z fabryki, tyle, że już trochę zjedzone).
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
robicie pomiary to robcie jes z GPSem, bo pozniej znajduja sie tacy co jechali 240 km/h pojemnoscia 1.6, niestety liczniki oszukuja i zawsze beda jesli zasada ich dzialania nie zostanie ulepszonawracajac do bmw 1.8 e36 nie szla wiecej niz 200km/h
ja swojej jeszcze nie próboealem. jakoś niebylo okazji. natomiast moim poprzednim samochodem (volvo s80 t6) robiłem 250 bez pierdnięcia szybciej sie niedało bo miał blokade.