U mnie czasem syknie ale nie zauważyłem żeby to na coś miało wpływ.
Już wiem co sie stało. Gdzieś po prostu środek z klimy ulatnia się. Dlatego syczało;/
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
W większości wołają za to dodatkową kasę, a maszynka do nabijania wykrywa tylko duże nieszczelności. Zastanawia mnie tylko to syczenie. Przecież gdyby to był ulatniający się gaz to:
1. Jak syczy to dziura duża i gazu by nie było w parę godzin.
2. Syczenie będzie ciągle nawet przy wyłączonej klimie.
3. Mi czasem posykuje i jakoś mi gazu nie ubywa...
Tak więc syczenie to napewno nie ulatniający się gaz. To najprawdopodobniej kawitacja.
Akurat niestety czynnik im się skończył. Dzisiaj moja dziewczyna była u nich i okazało się, że padł zaworek od napełniania. Mają to zrobić i powinno być gitarowo![]()
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
ja się dołączę do tematu.
ostatnio z ciekawości chciałem posprawdzać Alfę FES-em. tak sobie śledziłem wszystkie pomiary i wyglądało wszystko ok.
Później zrobiłem testy i okazało się, że nie działa pierwszy bieg wentylatora, a drugi śmiga od razu. Czego może być to przyczyna? bezpiecznik? przekaźnik? są dwa osobne do I i II biegu? No i gdzie je znajdę? pod kierownicą? a bezpieczniki na akumulatorze czy też wewnątrz?
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-07-2010 o 18:15
Powodów może być masę, np spalone uzwojenie pierwszego biegu albo uszkodzony kabel. Sprawdź go podpinając bezpośrednio napięcie na I i II bieg. Od tego trzeba zacząć. Jak przy bezpośrednim podpięciu nie działa to spalone uzwojenie a jeżeli chodzi to gdzieś kable fiksują. Może też szwankować program do diagnostyki skoro najpierw nie wykrywa a potem wykrywa awarię.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM