multipy a gdzie można te championy kupić za 100,-?
na allegro są ale za 140 + przesyłka
multipy a gdzie można te championy kupić za 100,-?
na allegro są ale za 140 + przesyłka
Wystarczy wymienić same gumy (w volkswagenie po 24zł/ szt)
Tylko jak??
Próbowałem zdjąć te nakładki po bokach pióra, ale bez powodzenia, boje się że zniszczę jak będę próbował na siłę.
W komplecie z gumką o której pisałem jest nowa nakładka 1szt tak że nie ma problemu.
Aha zdejmować tą po przeciwnej stronie ramienia wycieraczki (prawa)
(zagrzać lekko końcówkę)
A moja bella od tygodnia na mrozie, jak do tej pory odpala bez problemów za to z dużą ilością różnego rodzaju doznań akustycznych. Raz zdarzyło się że po odpaleniu zapaliła się kontrolka VDC/ESP niedostępne co zapewne spowodowane było sporym spadkiem napięcia przy starcie ale po lekkim rozgrzaniu i "restarcie" auta problem zniknął... no i wszystko skrzypi
Niestety nagrzanie JTDM'a do połowy skali jest chyba niemożliwe w zimie... u mnie jedyny sposób żeby się zagrzał to jechanie z obrotami ok 2500 ale zimnego samochodu pałować nie chce, a zanim się zagrzeje przy "normalnej" zimowej jeździe to mi się droga do pracy kończy. oczywiście na wolnych obrotach to temperatura spada.
Zauważyłem jedną nieprzyjemną rzecz... przy trochę bardziej dynamicznym przyspieszaniu z układu przeniesienia napędu słychać mało przyjemny dźwięk jak by coś tarło (i nie jest to efekt działającego ESP).
Zauważył ktoś podobny problem u siebie? Niestety do świąt nie mam perspektywy garażowania autka...
AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan
Bardzo dużo 159'tek jtdm ma dodatkową elektryczną nagrzewnicę, która powoduje w miarę szybkie nagrzewanie auta. Dlatego jest ich dużo bo z tego co pamiętam ta opcja kosztowała ok.300zł.
Jeżeli chodzi o wycieraczki, to wczoraj zdarzyła mi się przykra rzecz, mianowicie chcąc odchylić wycieraczkę coś urwałem w miejscu gdzie ramię jest zamontowane i teraz już w ogóle nie przylega do szyby i lata sobie na różne strony ;/
Ja kupilem najzwyklejsze wycieraczki "Bottari" w markecie za 60zl (komplet) i spisuja sie tak samo jak moje poprzednie Valeo, ktore kosztowaly 110zl wiec kompletnie nie ma sensu przeplacac. Dodam tylko, ze Valeo wytrzymaly jedynie 7 miesiecy.
Jakie macie w swoim brykach akumulatory? W mojej Belli jest jeszcze oryginalny 4-ro letni; 90Ah, prad rozruchowy 440A. Zastanawiam sie na jaki wymienic bo juz pora, macie jakies propozycje?
ja mam jeszcze oryginał i jak na razie kręci dobrze- auto z 09.2007