Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Temat: Sprzedaż Alfa Romeo w Polsce w 2010 roku i w latach poprzednich (auta nowe)

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    Nie mam problemu: kupię/nie kupię/kupię coś innego. A zatem nie mam problemu Rzym/Australia. Ja już zdecydowałem KUPIĘ
    No to wracając do przenośni: niektórzy wolą co roku polecieć do Rzymu/Paryża/Barcelony/Kairu a nawet pojechać na masaże do Ciechocinka niż pół życia czekać aż będą mogli polecieć do Australii. Im szkoda czasu na czekanie i spalanie się myśląc jaka to będzie wspaniała podróż. Zwłaszcza że nie ma tam nic aż tak ekstremalnie bardziej interesującego niż innych miejscach na ziemi, poza nieuchwytną magią siedzenia 20 godzin w samolocie (chyba że ktoś lubi operę i nie umie żyć bez widoku kangura na żywo).
    Ale najgorsze jak ktoś mający takie dziwactwo wmawia innym że to jest recepta na szczęście i powinni myśleć tak jak on.
    Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    Nic w tym ciekawego nie ma. Bo to są Włochy.
    Gdyby podobne proporcje były w segmencie D na korzyść 159 to byś ballady pochwalne tu pisał.

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Kto mowi o czekaniu pół życia? na razie czekam parę miesięcy i w tym roku dokonam zakupu. A i tak na codzien jezdze przeciez AR: taką, jaką chcialem pare lat temu.
    I tez ją kupowałem parę miesięcy.

Polemizujesz więc bez sensu. Ja sobie zakładam rzeczy, ktore chce zrealizować, bo mnie pasjonują i robię to, nie zawsze od razu, z z biegu ale robię.

Nie rezygnuję z marzen bo "spadek wartosci jest większy". Myslalem, ze pasjonaci marki dzialają tak samo. Na tym polega pasja...

Ale, jak widać, sa alfisci, ktorzy by bardzo chcieli kupic alfę, ale, co za pech, cholera, spadek wartosci jest tak duzy, ze sie nie oplaci....

I tyle.

---------- Post dodany o godzinie 11:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:05 ----------

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Zwłaszcza że nie ma tam nic aż tak ekstremalnie bardziej interesującego niż innych miejscach na ziemi, poza nieuchwytną magią siedzenia 20 godzin w samolocie (chyba że ktoś lubi operę i nie umie żyć bez widoku kangura na żywo).
    Ale najgorsze jak ktoś mający takie dziwactwo wmawia innym że to jest recepta na szczęście i powinni myśleć tak jak on.
    Gdyby podobne proporcje były w segmencie D na korzyść 159 to byś ballady pochwalne tu pisał.
    A to, co powyzej napisane, to brednie totalne, trudno w ogole komentowac. Ostatnie zdanie szczegolne: jak widac, jako wizjoner, wiesz co bym napisal....
    Dam ci dobra radę: odpieprz się ode mnie. Masz alergie na mnie, od czasu jak ci nadepnąlem na ego, bo wysmialem to pocieszne autko dla kobiet, jakie sobie kupiles... I od tego czasu tropisz mnie w kazdym wątku, kontrujesz, dogryzasz... Pies Pawłowa: klasyczne zachowania typu akcja-reakcja.
    Daj spokoj.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

http://www.alfanews.pl/2011/04/26/i-...edano-362-alfy
    Kiedy pierwszy kwartał pomnożymy przez 4 to wychodzi ponad 1400 sztuk, ale prognozowanie z całego roku pewnie nie jest tak proste

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

sprzedaż pewnie wzrośnie, to fajnie. Kwestia jednak podejscia do tematu: dążenie w kierunku pół miliona aut rocznie wymusi, nie ma cudów tutaj, WYMUSI na projektantach stosowanie rozwiązań popularnych, dla "Kowalskiego i Smitha". Przez co ucierpi stylistyka aut.
    Wymagania rynku w USA też zrobią swoje. Julka jest jaka jest ale mozna sie za nią obejrzeć.

Obawiam się,ze to ostatnia taka lalunia.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Dla mnie będzie OK, jeśli będą robić masówę i raz na jakiś czas wypuszczać fajne coupe albo jakieś sportowe auto. Mnie sedany Alfy szczególnie nie podniecają, nieważne z którego okresu produkcji. Historię tej marki tworzą auta nietuzinkowe i miejmy nadzieję, że takie będą się jeszcze zdarzać (chociaż to coraz bardziej wątpliwe).
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Stylistyka wcale nie musi cierpieć, co więcej uważam to za atut. Teraz każdy chce się wyróżnić z tłumu więc to jest na +.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

W ogóle dziwne że np jak tworzą taką np. astrę to powstaje potem kilka innych wersji a to 5 i 3 drzwiowe a to OPC, sedan, kombiak, kabrio itp. AR jakby ta elastyczność jest mniejsza a zatem nie wykorzystany potencjał (ale nie żeby mniej to martwiło akurat wtym momencie). W ogóle mysląc o np. kombi fiata jakoś nic mi nie przychodzi do głowy (oprócz dostawczaków) podczas gdy np skodzina, seat, renault tłuką je już w segmencie B o C nie wspominając. BTW ciekawe czy to prawda że fiat rezygnuje z bravo (tzn nie będzie nowego) tylko jakiś crossover. To by oznaczało że julka i delta będą jedynymi kompaktami.
    Pingwin nazwał julkę "lalunią" z pozytywnym wydźwiękiem- ja myślę zatem że koniec świata jest bliski .

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

...i dlatego Alfa jest Alfą, a Opel tylko Oplem.

Pingwin musiał się do Mumina przekonać, ale teraz to będzie miłość na zabój .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 28-04-2011 o 19:19

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

trochę sie do Julki przekonałem, poprzez obserwację tych aut na drogach... Nadal uważam, ze to mumin i że z boku wygląda jak dziesięc innych aut, ale ogólnie, powiedzmy, ze awansowała u mnie z punktacji 3/10 na 6/10.
    Niech już ta wasza Julka będzie.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Wymień proszę te 10 aut, no 9, bo nowej Astry nie musisz .