Ręcznie to się może ruszać (choć nie powinno) - zobacz czy siłownik pociągnie zassaj rurkę....
Ręcznie to się może ruszać (choć nie powinno) - zobacz czy siłownik pociągnie zassaj rurkę....
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A gdzie znajdę ten czujnik ciśnienia doładowania, bo jak ten błąd wywala na KTS'ie to sie jeszcze okaże że to był problem? Zaraz sprawdzę rurke czy się rusza jak zassam, chociaż wątpię żebym był dobry w ssaniuops: raczej to mało męskie zajecie.
![]()
Czujnik jest dobry jak sterowanie kierownic nie chodzi to turbina musi przeładowywać.
AR156 1.6TS 2000
Działa na ssanie, rusza sie ten siłownik, teraz pojeździłem troche po mieście i zauważyłem, że check zaświeca się tylko na 3,4 i 5 biegu, na 1 i 2 nie zaświeca się, turbina wyje jeszcze głośniej niż przed regeneracja łuuuuu, łu w zakresie od 1500 do 2500 po czym przechodzi w charakterystyczny gwizd i na trójce już przy 3500 zaświeca się check.
apropos tej rury o ktorej pisales - sprawdz www.impergom.it - jest w jezyku polskim rowniez i katalog ze zdjeciami. Szukaj w sekcji HOSES przeszukujac wg zaplikacji w Alfa Romeo. nie wiem o ktory przewod chodzi, wiec tylko podpowiadam (to tak zamiast oryginalu). Swoja droga Impergom to kiedys robil duzo rzeczy jako oryginal byl pakowany. Dzis jest to zamiennik o jakosci OE![]()
Nic nie otwiera, klikam szukaj i nic???
najpierw ustaw sobie jezyk na PL klikajac w polska flage, pozniej tam jest przycisk KATALOG, ktory otworzy sie w nowym oknie. Jesli znasz numer tej rury z ePERa to wybierz wyszukiwanie wg numeru OE. Jesli nie znasz, to wybierz wyszukiwanie wg aplikacji. wybierasz Alfa Romeo, pozniej model, wersje silnika itd. U mnie dziala
Dlatego bym nie odeslal do regeneracji tylko sam pojechal i zobaczyl na czym czlowiek wywaza wirik. moze czlowiek p oprostu montuje zestaw naprawczy ktory mozan kupic (2 pierscieni i tulejka :?Napisał bosniak_sg
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
Wydaje mi się że facet wie co robi, długo z nim romawiałem przez telefon, a poza tym mój kolega który zajmuje sie naprawą turbo diesli to jeżeli padnie jakaś turbina to wysyła tylko do niego, facet jest z Przyłęk k. Mielca z firmy Turbo liderNapisał chunkpunk
Napisał bosniak_sg
Skoro podczas pracy silnika siłownik się nie rusza, a jak go zassiesz to chodzi - przyczyn szukaj w sterowaniu podciśnieniem, a nie w samej turbinie. Czyli do sprawdzenia wężyki, zawór elektromagnetyczny (ten na pasie przednim), akumulator podciśnienia itd. Jak będziesz jeździł z niesprawną regulacją geometrii to znowu załatwisz turbinę.Napisał bosniak_sg
AR156 1.6TS 2000