Nie, nie - 8V (8 świec - 4 zwykłe, 4 dopalające = Twin Spark). Więc jednak możliwe, że niedokładnie przeczytałem opis przedmiotu
![]()
Co do spalania benzyny - nie testowałem, bo nie było jeszcze okazji zalać do pełnaAle wydaje mi się, że nie jest źle
W każdym razie, nie zanotowano "wirnika w baku" ;]
Panowie, co do spalania gazu - obecnie, po przeliczeniach wyszło mi, że przy mojej jeździe (obroty 3000-3500 i zmiana biegu, a przy wyprzedzaniu 4000-4500, czasami 5000) spalam jednak 10,5l/100km (~24l/230km, ok. 80% poza zabudowanym). Chyba jeb*em się przy poprzednich obliczeniach. Więc jednak nie "zajeżdżam" silnika, a spalanie gazu mam bardzo ładne
Co do napraw - siwy144 mieszka około 70km ode mnie, planuję wpaść do niego, kupić i wymienić kilka części. Z pewnością on mi pomoże w diagnozie/naprawie obecnych "niedogodności"Sam się do tego nie zabieram (praktycznie zerowe doświadczenie z silnikami - tylko sprawdzanie i dolewki płynów), a znajomi "spece" nie czają mojego TS'a. Będziecie się śmiać, ale tak jest, niestety. Mam nadzieję, że z czasem ogarnę te sprawy i moje kolejne auto to również będzie przepiękna Alfa
![]()