A rozumiemporozglądam się jeszcze może coś się wynajdzie, bo jakoś nie jestem zwolennikiem PU;p
A rozumiemporozglądam się jeszcze może coś się wynajdzie, bo jakoś nie jestem zwolennikiem PU;p
Jeżeli ktoś zna dobrze włoski lub angielski to może napisać i zapytać jakiego producenta są to tuleje:
http://www.birth.it/en/
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Temat umarł, nikt znający choć trochę język niczego się nie dowiedział?
Give me back the eighties!
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
Pomalu w nowym roku bede zabierał sie w końcu za tylny zawias w mojej bejbe.
Panowie pytanie dla praktyków.
CZY DA RADE samemu wybic tuleje w wahaczach dolnych, metodami domowymi, ruskimi kluczami ( młotek + przecinak) itp? Nieusmiecha mi sie jezdzic po mirasach zeby mi to prasa wybijali. No ale jak nie da rady to bedzie trza![]()
[C
I tak i nie. Jak masz dotoczone dobrze tuleje do wybijania (pasownie) to dasz radę. Jak nie masz tulei to zapomnij. Problem polega na tym że te tuleje nie są przewidziane do wybijania i zewnętrzną ściankę mają bardzo cienką. Wytoczyłem sobie takie tuleje (a w zasadzie ktoś mi wytoczył) ale były mało dokładne. W rezultacie dwóch nie wybiłem (wypchnąłem tylko środek albo pokancerowałem). Finalnie pojechałem na prasę do mechanika.
Dokładnie jak Marek pisze. Wybić tuleje to kwestia wyłącznie determinacji. Wbić tą na dłuższe ramie też nie problem, ale już z wahliwą to więcej się napierdzielisz samemu niż byś miał wieźć do jakiegoś heńka. Szkoda twojego czasu i ewentualnie pieniędzy, jak sobie nową tuleje uwalisz. Będziesz wstawiał tedguma czy na patencie?
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Dzięki za info Panowie
No czyli trza jechac do heńka
Co do tulei to cały czas sie zastanawiam nad Tadeusz-gum, patent-gum a nawet PU... Wiem wiem skakalem tu do gardel ludziom co zakladali PU zamiast plywajacych, ale jedni sa zadowoleni, inni mniej... z ciekawosci chyba pojde w PU... Najwyzej sie je z plywakow wywali i da zarobic tadeuszowi... Wic w tym , że mam znajomego, kory do lancii TEJZIS z tylu wsadzil PU z olkusza i nie narzeka. Nawet tym tejzisem mnie przewiozl i jakos jedzie to normalnie przy predkosci 70 kmh, a tam z tylu tez mówil ze jest zawias podobny to 166...
[C
A ktoś w końcu zajął się masową produkcją tych adapterów pod tuleję z biemdablju? Przecież wiesz, że tedguma będziesz co roku robił, a to na patencie się jeszcze nikomu nie rozsypało. Ja już 20kkm zrobiłem pewno i totalnie zapomniałem o czymś takim jak zawias z tyłu. A jak się wysra, to nowa tuleja lemfordera chyba z 50zł, bo adaptery już masz.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
No wlasnie cos o tym patencie za cicho na forum. Wiem ze kacc ma to zalozone, i teraz sie dowiedzialem , że Ty tez... Marketing maja chlopaki slaby. Narazie dumam , jakie wsadzic. Ponoc jakosc tedguma sie poprawiła... Ponoć...
[C
Co to jest 20kkm przebiegu? Żaden wyznacznik. Żaden test.