Wywaliło mi błąd 9821/21 combustion fan interruption, czyli przerwanie obwodu wentylatora powietrza tłoczącego powietrze do spalania. Ma ktoś trochę doświadczenia z Webastem? Może wystarczy poprawić połączenie elektryczne wentylatora z płytką sterującą. I czy jak wywaliło tylko ten jeden błąd, to jaka jest szansa, że nie będzie uszkodzone coś jeszcze? Pompka paliwa na pewno działa, słychać ją jak uruchomię jej test.
Czytałem i wyraźnie mowa jest o Webasto czy było montowane seryjnie w 166. Więc odpowiedź moja brzmi tak zasada jego działania jest taka jak wymieniłem w wcześniejszym poście. pod maską silnika jest nawet oryginalna naklejka z logo webasto a nie grzałki/nagrzewnicy
Webasto to marka/producent nagrzewnicy/gałki która jako opcja była montowana w naszych autach.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Koledzy podepnę sie pod temat. Nie wiedziałem ze coś takiego ja ogrzewanie dodatkowe istenieje w alfach. mam problem al na alfaclub ktoś mi podsunał wskazówke że to własnie z tym ogrzewaniem mam problem. z grubsza chodzi o to że nieraz podczas jazdy spod auta leci mi dym jasny i jak gasze auto jakiś wiatrak mi chodzi czy coś takiego i czasem też dymek poleci spod auta centralnie tak na wysokości jak się kończy komora silnika a zaczyna kabina. ponizej link do tematu.
proszę o pomoc koledzy bo już sam nie wiem czy to normalne czy coś się spier.....
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...er=asc&start=0
na ostatniej stronie tematu umieściłem link z filmikiem który nagrałem i słychać te ustrojstwo jak działa.
Jeśli masz webasto to jest urządzenie wielkości farelki zamontowane pionowo nad maglownicą. Jego wydech jest właśnie pod autem, idzie od piecyka a kończy się obok katalizatora i tam właśnie będzie się dymiło. Jak nie będziesz pewien czy to właśnie webasto, wpisz sobie w allegro thermo top c i będziesz wiedział czego szukać.
Po zgaszeniu silnika ma prawo się dymić jak najbardziej bo świeca żarowa się wyłącza a wiatrak jeszcze działa więc niedopalone resztki paliwa wydobywają się jako dym.
Swoją drogą świetna sprawa. Odkąd przerobiłem swoje na ogrzewanie postojowe nie potrzebne mi są nawet świece żarowe do odpalania. Blok silnika jest ciepły przed odpaleniem i przy minus 10stopniach na zewnątrz nawet nie zapala mi się kontrolka świec żarowych po przekręceniu kluczyka. A od razu po odpaleniu leci ciepłe powietrze z nadmuchu.
czyli rozumiem nie mam sie co martwic dymemsuper bo balem sie ze któregoś razu wyje... mnie w kosmos
![]()