Ja mam poprowadzony przewód zasilający do zapalniczki. A lampka sterowana jest "-", "+" jest stały.
Wystukane z Galaxy S5 Neo
Ja mam poprowadzony przewód zasilający do zapalniczki. A lampka sterowana jest "-", "+" jest stały.
No dokładnie przecież w lampce jest non stop napięcie ...
Ja już w trzech autach (nie alfach) podłączałem elektrochrom i zawsze przy lampce było napięcie po stacyjce. Nawet w starym punto.... tylko trzeba mieć miernik i to znaleźć.
Panowie pod lampką są dwie kostki schowane obydwie mają 3 piny. Was powinna zainteresować kostka tzw matka a w niej pin z żółtym kablem, jest to +. Tam pojawia się prąd po przekręceniu stacyjki i włączeniu świateł. (Ta opcja jest najlepsza, bo po co komu fotochrom w dzien) minus bierzemy z masy (śrubka wkręcona w dach trzymająca ramkę lampki )
Gasisz auto nie ma prądu.
Działa na 100% bo sam mam tak zrobione.
Ja zawsze miałem w podsufitce niezależne zasilanie po stacyjce.
Fotochrom mam z Peugeota więc i tak musiałem poprowadzić przewód dla sygnału wstecznego więc czy poprowadzę jeden czy dwa przewody bez różnicy.
Przydaje się ten sygnał ze wstecznego ale właśnie ja zawsze sobie go odpuszczam bo nie chce mi się dodatkowych kabli ciągnąć![]()
Ja mam tam dwie wtyczki, w jednej nie ma napięcia, a w drugiej jest 5V (tylko czemu?) więc lusterko nie działa.
Jeśli podłącze bezpośrednio to lampki to działa non stop.
Po wyłączeniu zapłonu próbuje zejść z napięciem ale coś mu nie pozwala i wraca na sekunde do 10V i z powrotem robi się 12V. Jeśli lusterko odłączę wraca normalnie do 3V.
Kolego podłącz sobie to do zapalniczki tam napięcie pojawia się po przekroczeniu kluczyka.