Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Temat: [156] Jak przekonac ojca do Alfy Romeo 156 ???

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Barus91 Zobacz post
    ALE ... (!) w planach powrót do benzyny ... diesel to nie dla mnie (chyba, że 2.4 w 156). Młody jesteś - kupuj coś, co będzie Ci dawało frajdę z jazdy i będziesz czuł się w tym dobrze.

Pozdro,
    Wojtek

PS. A co do ruchania... w GTV będzie niezbyt wygodnie
    a co to za argument "młody jesteś"??? starszy już nie może mieć przyjemności z jazdy)?
    co za polska zapyziałą mentalnosć. Jedz chłopie za granice i zobacz czym i jak czasem pomykają dziadki a nie pitol tutaj farmazonów))

a co do zabaw w GTV to uwierz, chłopie, we fiacie 126 można i nawet jest to przyjemne MŁODY JESTES, po co ci wielka kanapa? Nie dasz rady po partyzancku?
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

heh ja też jestem w podobnej sytuacji Alfa jest autem rodzinnym jak i firmowym a ..jak chodzi o przekonanie...jak jazda Alfa Romeo nie przekonała to trudno...mnie Ojciec przekonał ,w zasadzie się uparł na Alfę bo nie może się patrzeć na to '' co wszyscy '' ja też. Jak chodzi o trwałość pamiętaj jedno : '' najlepszy '' VW nie pomoże jeżeli będzie miał zakładane elementy '' no name '' jak chodzi o elementy eksploatacyjne. Natomiast Alfa Romeo '' napakowana '' dobrej klasy częściami ma szansę na długą i przyjemną jazdę.. trochę ogólnikami napisałem '' najlepszy '' vw no , ale każdy wie o co mi chodziło .

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    (1) a co to za argument "młody jesteś"??? starszy już nie może mieć przyjemności z jazdy)?
    co za polska zapyziałą mentalnosć. Jedz chłopie za granice i zobacz czym i jak czasem pomykają dziadki a nie pitol tutaj farmazonów))

(2) a co do zabaw w GTV to uwierz, chłopie, we fiacie 126 można i nawet jest to przyjemne MŁODY JESTES, po co ci wielka kanapa? Nie dasz rady po partyzancku?
    1 - nie napisałem, że starszy nie może mieć, tylko, że młodemu większą frajdę sprawi benzyna (i diesel młodemu nie zawsze do gustu przypadnie) - ZGADZA SIĘ ?

2 - nie napisałem, że nie można, tylko 'niezbyt wygodnie' ;D - ZGADZA SIĘ ? I po partyzancku daję radę jeśli jest potrzeba

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Tak Barus91 starsi ludzie za granicą mają Mercedesy Coupe V12 i czerpią radość z życia ( przynajmniej nie muszą liczyć na polski ZUS) hehe tyle off topu. Ja uważam , że niezależnie od wieku (znam dwie rodziny wszyscy członkowie mają Belle ) , a seniorzy tych rodzin mają silniki....boxer

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Ehhh i przypomniały mi się czasy kiedy ja musiałem przekonywać rodzinę że TYLKO ALFA i koniec. Ale miałem własną kasę więc nie wiele mogli zdziałać i mnie powstrzymać. Ja przez 2 lata wydałem ponad 4tys(w tym cena rozrządu) na Alfe ale nie żałuję. I nie pitolić mi tu farmazonów że 1.6 plus LPG nie jedzie. BO JEDZIE tylko troszkę wolniej...

---------- Post added at 11:11 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

A poruchać??? Heh dawało się radę i w Unie. Dla chcącego i głodnego nic trudnego Ale w zimie w Alfie na skórze w tyłek zimnoooooo ;p
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

A ja jak na złość kupiłem 2 dni temu GTV w skórze

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nebeu
    Mieszka w
    Radom, Poland
    Auto
    Była: AR 146 TI '97 Zender | Jest: AR 166 3.0 V6

Domyślnie

No tak sobie czytam tutaj to ta Wasza eksploatacja jest tania.... Ja w roku 2011 wydałem na swoją 8,4 tys. Są dwie strony medalu

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

A ja jak na złość kupiłem 2 dni temu GTV w skórze
    To chcę ją zobaczyć

BTW temat chyba najlepiej rozwinął się w sferze ruchania

lipa587
    Gość

Domyślnie

2 - nie napisałem, że nie można, tylko 'niezbyt wygodnie' ;D - ZGADZA SIĘ ? I po partyzancku daję radę jeśli jest potrzeba
    Wojtek z RĘKĄ SIĘ NIE LICZY!!!

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał lipa587 Zobacz post
    Wojtek z RĘKĄ SIĘ NIE LICZY!!!
    Piotrek - to, że mam srebrną GTV jak Ty miałeś, nie oznacza, że robię TO w ten sam sposób, co Ty