Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Temat: AR 159 z UK

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Ale jak dostają sygnały od ludzi, ze taka firma oszukuje to wlasnie to jest zadaniem policji aby wyeliminować takich ludzi. A najprosciej wlasnie jest to zrobic poprzez prowokacje i podszycie sie pod kupującego.
    Co jak co ale policji chyba nie trzeba uczyc jak sie takie sprawy rozwiązuje?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    Ale jak dostają sygnały od ludzi, ze taka firma oszukuje to wlasnie to jest zadaniem policji aby wyeliminować takich ludzi. A najprosciej wlasnie jest to zrobic poprzez prowokacje i podszycie sie pod kupującego.
    Co jak co ale policji chyba nie trzeba uczyc jak sie takie sprawy rozwiązuje?
    Ale taka firma to istnieje dwa, trzy miesiące, jest najczęściej zarejestrowana na jakiegoś menela - więc narobić się można dużo, a efekt potem żaden. NA mobile namiętnie grasują rumuni, którzy się bardzo mocno wyspecjalizowali w sprzedawaniu przez Internet okazji. A że ichniejsza Policja ma to naprawdę głęboko w poważaniu, czy ktoś się dał nabrać, czy też nie - no to nikt z tym nic nie robi.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM

Domyślnie

Sprawdźcie sobie ip nadawcy maila to się może okazać że być może to wcale nie z UK jest wysyłane.
    Ja miałem podobne próby wyłudzenia, wystawiałem motocykl na mobile.eu i kilka razy miałem podobne podchody - koleś z Londynu jest bardzo zainteresowany moim motocyklem, wpłaca określoną kwotę do paypala + 500 funtow kosztow transportu. Potem z niby-paypala dostaję podrobionego maila gdzie w treści jest opisane że taki koleś wpłacił na moje konto określoną kwotę, przy czym teraz to ja mam wpłacić te dodatkowe 500 funtow za ten transport, po to żeby odblokować pozostałą kwotę, coś w tym stylu.
    Po IP okazywało się że maile wysyłane są z Nigerii

krisvanmoto
    Gość

Domyślnie

Mówicie o przekrętach z kupowaniem..
    Ja wystawiłem Alfę na Gumtree UK, ponieważ tu właśnie przebywam. Czekałem 3 miechy i nic telefon głuchy zero ofert, chociaż ponawiałem ogłoszenie dość często. Nie dawno dostałem maila o takiej treści:

I'm seriously interested in this posted AD and i will really love to purchase it right away. kindly put off the AD right away and consider me as your favorite buyer. As soon as the payment goes through, I will arrange for a private shipper to come over for picking it up down to my place after payment has been received. I will be making the payment through PayPal as paypal is safe and secured for transactions online, advice soon as I'm at sea at the moment as a marine engineer and due to the nature of my work, phone calls making and visiting of website are restricted but i squeezed out time to check this advert and send you an email regarding it. I'm buying this for my personal use, If this is acceptable kindly get back to me with your paypal email address and the details below so i can proceed with the payment. I can only pay through paypal at the moment as i do not have access to my bank account online,but i have it attached to my paypal account, and this is why i insisted on using paypal to pay all i will need is your paypal email address to make the payments,and if you do not have a paypal account yet,its pretty easy to set one up at www.paypal.com,i will be expecting your email. I will need this following details so i can proceed with the payment
    right away

Are you the first owner:
    Your PayPal e-Mail Address:
    full name:
    What is your reason for selling it?
    Address:
    Last price

I'm sorry, just want to be sure about the sale before i proceed with the payment.

Oczywiście wysmiałem gościa i w mailu zwrotym powiedziałem, ze na takie tranzakcje to ja nie ide... Mówie mu albo przyjezdza ogląda Belle z kasa w reku, albo nici ze sprzedarzy. Minął może już tydzień a odpowiedzi nie dostałem...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM

Domyślnie

A to jest generalnie dokładnie to samo co ja dostawałem, tyle że u mnie nie było bajki o marynarzu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Mam do sprzedania 159 TBi za 24 tys, auto (wersja europejska) czeka w Richards Bay, w terminalu po lewej stronie. Proszę wpłacić 2 tys w celu przygotowania auta do wysyłki, opłacenia frachtu itp. Auto jest tak tanie gdyż klientowi urwało nogę i zmuszony jest kupić wersję ze skrzynią automatyczną. Zdjęcia mogę wysłać na maila. Jak tylko auto pojawi się w Antwerpii umawiamy się przy terminalu i spisujemy umowę.Może jest ktoś chętny? Mogę to samo naskrobać angielszczyzną (koniecznie łamaną).
    Aktualne jeszcze?
    Podaj nr konta, zaraz zrobię przelew
    Pozdrawiam.
    - Rafał - przyszły właściciel 159 Tbi
    P.S. jakiego koloru będę miał tą Alfę?

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Ogier Avatar Junior
    Mieszka w
    Stanowice k. Rybnika
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 KM

Domyślnie

krisvanmoto to jest tzw. przekręt nigeryjski!! Poczytaj o tym w sieci. Nigdy nie dajcie się na to naciągnąć!!!!

Pabloop
    Gość

Domyślnie

Też to kiedyś przerabiałem Byłem zainteresowany kupnem pięknej 159, zarejestrowanej w Polsce, aktualnie przebywającej w Hiszpanii od niejakiego Rafaela. Na początku ostro się podnieciłem bo była to wersja TI za 24 tys zł. Chciałem żeby przesłał mi więcej zdjęć i skany dokumentów, to twierdził że jest aktualnie w USA i nie ma takiej możliwości, ale może wysłać mi samochód kurierem. Pisałem z nim chyba z tydzień aż zona rozwiała moje wątpliwości. Wpisała w google: "oszust Rafael" i czar prysł

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    Jutro podjade i obczaje bo mam wolne akurat.

---------- Post added 18-01-2012 at 00:12 ---------- Previous post was 17-01-2012 at 23:59 ----------

To jakiś polaczek chce opchnąć tą Belle?
    O co z tym podjechaniem ?

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    P.S. jakiego koloru będę miał tą Alfę?
    A jaką ci obiecać ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia